exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Cum a fost în 2019 la A.L.E.G. și ce ne aduce noul an?

2019, anul curajului

Curajul este adesea asociat cu fapte mari, eroice. Însă rădăcinile cuvântului curaj vin din latină (cor), ceea ce înseamnă inimă. Credem, la fel ca și cercetătoarea Brene Brown, că a avea curaj înseamnă a avea puterea interioară de a vorbi sincer și deschis despre cine suntem și despre experiențele noastre – bune sau rele.

În 2019 A.L.E.G. a împlinit 15 ani în care curajul a fost o valoare pe care am practicat-o zi de zi. A fost un moment bun pentru a ne uita în urmă și pentru a ne aduce aminte cum am pornit la drum, care au fost deciziile care ne-au schimbat și ne-au ajutat să creștem, dar și cine sunt cei care ne-au fost alături.

Echipa noastră a încercat în tot acest timp să-și conștientizeze și să-și depășească propriile limite. Să accepte că schimbarea necesită timp și efort repetat. În 2019 ne-am luptat pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră de până acum: matură și asumată.

Un lucru minunat, atunci când ai curaj, este că îi inspiri și pe ceilalți să fie curajoși, să ia inițiativă. Astfel, am avut ocazia să facem parte din povestea multor oameni ale căror vieți au fost schimbate prin proiectele noastre. Am dat voce (și instrumente de lucru) profesorilor, angajatorilor, tinerilor, învingătoarelor violenței. Nu e ușor să vorbești despre violență, despre abuz, despre inegalitate, însă cu cât suntem mai mulți, cu atât vocea noastră va fi mai puternică. Și asta e motivația care ne face să mergem mai departe.

 

Ce ne propunem în 2020?  

Camera albastră – centrul de consiliere A.L.E.G. continuă să ofere servicii de suport în mod gratuit, atât on-line cât și față în față, toate în sprijinul femeilor și copiilor care se confruntă cu violența

* Continuăm să punem la dispoziție expoziția Drepturile femeilor în România companiilor care se arată interesate de promovarea egalității de gen la locul de muncă

Îndrumăm cadrele didactice și consilierii școlari din toată țara în implementarea pachetelor educaționale GEAR și GenderEd

* Continuăm să găsim, împreună cu voi, răspunsuri la întrebarea Ce pot face bărbații pentru drepturile femeilor? 

* Dezvoltăm programul #ȘiEuReușesc și realizăm ateliere pentru învingătoare, specialiști, dar și publicul larg, cu scopul de a înțelege fenomenul violenței și oferi ajutor eficace în orice situație; aducem noi locații sigure pe harta programului.

Fii alături de noi în continuare

Mă implic