Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G.

A.L.E.G. este este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violentei împotriva femeilor și promovării egalității de gen.
Ce facem?

Consiliere/Suport psihologic

Oferim serviciul licențiat de informare și consiliere psihologică în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică și copiilor lor. Punem la dispoziție și un serviciu de consiliere online. Acordăm informare și sprijin telefonic, prin email sau față în față cu personal specializat inclusiv pe tematica violenței sexuale. Consilierea și asistența juridică, precum și grupul de suport #SiEuReusesc întregesc pachetul de servicii menit să ajute orice femeie să găsească resursele pentru a învinge violența. Contribuim la formarea de grupuri de sprijin și în alte localități din țară.

Informare și conștientizare

Credem în educație și în prevenirea violentei. Implementăm proiecte educative în unitățile de învățământ. Oferim sesiuni de formare pentru specialiștii cu atribuții în combaterea violenței – profesori, consilieri școlari, polițiști, psihologi, avocați, asistenți sociali, ș.a. Derulam anual campanii de conștientizare a publicului privind violența de gen, în Sibiu dar și în țară.

Advocacy și lobby

Schimbam legi și destine. Alături de rețele naționale și internaționale, militam pentru schimbarea legislației în vederea obținerii unor instrumente legislative mai bune și a unor soluții mai sigure pentru orice femeie, dar și pentru o viața trăită fără violenta.

Misiune:

 

Încurajăm oamenii să trăiască fără abuz și violență. Oferim sprijinul necesar femeilor pentru a-și găsi puterea interioară de a învinge violența. Promovăm egalitatea de gen și prin asta înțelegem relațiile de putere echilibrate între femei și bărbați, în familie și în societate.

Viziune:

 

A.L.E.G. cum îmi definesc rolul de femeie/bărbat în familie și în societate
A.L.E.G. să-i las și celuilalt aceeași libertate
A.L.E.G. să nu tolerez și să nu practic violența
A.L.E.G. să nu fiu o victimă

Echipa A.L.E.G.

A.L.E.G. lucrează cu psihologi ce au experiență în prevenirea și combaterea violenței de gen, cu specialiști în drepturile omului și egalitate de gen. Avem susținerea a peste 70 de membri și voluntari activi, avocați pro-bono, mulți profesori și consilieri școlari. Deoarece credem în implicarea grupului țintă în organizație, forul nostru de decizie, consiliul director, include întotdeauna cel puțin o supraviețuitoare a violenței domestice, o adolescentă și un bărbat. Grupul nostru de facebook numără peste 350 de voluntari.

Credem în:

Integritate. Ne ghidăm fiecare aspect al muncii noastre după cele mai înalte standarde etice. Punem accent pe transparență cu privire la ce le putem oferi și ceea ce nu le putem oferi beneficiarilor noștri.

Confidențialitate. Este foarte important pentru noi ca cele/cei care ne încredințează poveștile lor de viață să știe că acestea sunt în siguranță cu noi, și nu le vom dezvălui niciodată public fără acordul lor.

Dezvoltare continuă. Participăm constant la sesiuni de formare și dezvoltare organizațională pentru a realiza practici și proiecte noi inovative, pentru a dezvolta cele mai potrivite strategii pentru a ne atinge misiunea și viziunea organizației.

Colaborare. Credem că împreună suntem mai puternici și punem accent pe munca în echipă atât în organizație, cât și în afara ei. Suntem parte din rețele de suport la nivel național și internațional pentru a reduce fenomenul violenței.

Grijă și incluziune. Acțiunile noastre urmăresc principiul compasiunii și spiritul incluziunii, abordând fiecare caz sau individ cu respect și fără să emitem judecăți de valoare.

Orice persoană care vrea să facă trecerea de la victimă la învingătoare. Rolul nostru nu este de a face investigații, nici de a judeca. Credem povestea victimei, așa cum este transmisă de ea. Îi respectăm limitele personale și o îndrumăm către cele mai bune servicii.

Contactează-ne

cbuzeaDespre noi