exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Toti diferiti, toti egali!

La sfarsitul lunii mai a avut loc o activitate destinata elevilor claselor a II-a din cadrul Colegiului O. Goga, Liceul de Arta si Scoala Speciala nr. 2 din Sibiu. Elevii au fost implicati in activitati privind tematica non-discriminarii prin care s-a urmarit promovarea unor atitudini tolerante fata de diversitate in randul copiilor.

Au avut loc prezentari interactive privind diversitatea: rasiala, culturala, religioasa, handicap. Faptul ca traim intr-o lume diversa in care de multe ori avem dificultati in a ne adapta nu schimba starea lucrurilor…Celalalt exista! Si are acelasi drepturi ca si noi. Traim impreuna. Fiecare dintre noi are drepturi şi privilegii oferite de viaţă.

DSC02270
Copiii au fost implicati in jocuri de rol prin care au fost pusi in situatii prin care sa inteleaga efectele discriminarii fie ca initiatori ai acesteia, fie ca victime. Ei au inteles ca este gresit să folosim etichete pentru a caracteriza persoanele, pentru a le descrie sau chiar pentru a ne adresa lor. Trebuie sa vedem dincolo de aceste caracteristici.

Sesiunea s-a incheiat cu o activitate creativa in care copiii au avut ocazia de a personaliza tricouri cu mesaje concepute de ei. Tricourile au fost expuse in incinta Bibliotecii ASTRA, ulterior se va tipari un pliant cu aceste tricouri.  

Multumim tuturor celor care au contribuit la reralizarea acestei actiuni.