exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Stop traficului de fete si femei! Actiuni simultane in Bucuresti, Sibiu, Cluj

Comunicat de presă: Campanie de sensibilizare in Bucuresti, Sibiu si Cluj de Ziua Europeana de Actiune impotriva Traficului de Persoane

Coalitia pentru Egalitate de Gen desfasoara sambata, 18 octombrie, actiuni civice in Capitala si in orasele Sibiu si Cluj pentru a atrage atentia asupra traficului de persoane in scopul exploatarii sexuale la care sunt supuse numeroase fete si femei. Evenimentele vor marca Ziua Europeana de Actiune Impotriva Traficului de Persoane.

1688302_881778498506524_8543080715950989119_n

„Nu da bani pentru exploatare sexuala!” si „Stop traficului de fete si femei” sunt cateva din mesajele ce vor fi transmise de participantii la actiune, in cafenele din Centrul Vechi al Capitalei dar si in zonele centrale din Sibiu si Cluj incepand cu ora 17.

Traficul de persoane este o forma de crima organizata care implica exploatarea unor persoane in conditii de amenintare, forta, șantaj sau inselaciune pentru a obtine profit financiar. Exploatarea sexuala, munca fortata, servitutea domestica, exploatarea cerșetoriei, exploatarea prin munca a minorilor sunt forme ale traficului, practic forme ale sclaviei moderne, in care o persoana este fortata sa munceasca in folosul exclusiv al traficantului.

Exploatarea sexuala este una din cele mai intalnite forme de exploatare in randul victimelor traficului de persoane. Majoritatea covarșitoare a victimelor exploatarii sexuale, 97,6%, sunt fete si femei, iar jumatate din acestea sunt minore. Acestea sunt fie trimise de traficanţi in tari straine, pe diverse cai, fie tinute captive si exploatate in Romania, deopotriva in zone urbane si rurale.

Fortarea fetelor si femeilor la acte sexuale, la manifestari pornografice sau la alte forme de exploatare sexuala, pentru profit, reprezinta una din cele mai grave si traumatizante incalcari ale drepturilor omului.

Coaliţia pentru Egalitate de Gen este formata din cinci organizaţii nonguvernamentale care activeaza pentru drepturile femeilor: Centrul Parteneriat pentru Egalitate – C.P.E., Societatea de Analize Feministe Ana, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G., Asociatia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja si Asociaţia Front.