exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Spune #ȘiEuReușesc – servicii de suport pentru victimele și învingătoarele violenței în familie și copiii lor

O victimă a violenței nu poate deveni învingătoare fără ajutorul celor din jur. În România, 1 din 3 femei cu vârsta peste 16 ani este victima violenței domestice. Drumul de la violență la o viață liniștită nu se termină la ieșirea din relațiile abuzive.

Programul #ȘiEuReușesc a fost lansat la nivel local de către Asociația A.L.E.G. în 2017 la Sibiu și numără în prezent diverse activități la nivel local și național. Scopul acestui program este crearea unor servicii inovatoare care să contribuie la creșterea numărului de femei care reușesc să trăiască o viață sănătoasă din punct de vedere emoțional, psihic si relațional, o viată independentă, liberă de orice formă de violență. Acest lucru se realizează prin consolidarea unor comunități ale învingătoarelor care capacitează și oferă resurse de dezvoltare personală pentru depășirea traumelor violentei.

Din experiența centrului de consiliere A.L.E.G., un serviciu social licențiat și acreditat, lipsa exemplelor de reușită și stima de sine scăzută a victimelor violenței sunt blocaje în calea eliberării lor de violență, iar modul în care sunt tratate de serviciile publice de intervenție este descurajator, motiv pentru care multe renunță: femeilor din România care apelează la serviciile de stat li se cer dovezi care să confirme violența, când o dovedesc sunt judecate că au acceptat-o, iar dacă își retrag plângerea și se întorc la agresor (lucru frecvent în procesul de eliberare din situația de violență în cuplu), sunt blamate și le scad și mai mult șansele de a fi luare în serios la o nouă încercare.

Adesea după ce ies din astfel de relații, femeile se întâlnesc cu izolarea socială, sentimentul de singurătate („nu mai știu pe nimeni care să fi trăit așa ceva”), neîncredere în forțele proprii, teama de a dezvolta relații de prietenie, tendința de a evita relațiile de cuplu sau de a găsi alte relații similare celei din care au ieșit. Comunitatea #ȘiEuReușesc le oferă nu doar claritate și sprijin, prietenie și siguranță, ci și căi de a identifica resurse interioare sănătoase și de a le consolida.

Proiectul Consolidarea Rețelei Învingătoarelor #ȘiEuReușesc este derulat de către Asociația A.L.E.G. și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Timp de 10 luni, vom oferi mai multe soluții de sprijin, printre care:

  • Servicii de consiliere psihologică și juridică în sprijinul victimelor violenței fizic, la sediul A.L.E.G. din Sibiu și online, prin intermediul platformei de consiliere aleg-romania.eu sau telefonic) pentru peste 150 de persoane (femei și copii)
  • Organizarea de grupuri specifice adresate victimelor și învingătoarelor violenței pe tema relațiilor sănătoase cu accent pe creșterea autonomiei psihoemoționale pentru peste 50 de beneficiare (organizate fizic și online)
  • Desfășurarea de ateliere de dezvoltare personală online pentru peste 100 de beneficiare
  • Organizarea de grupuri Smart Heart, un program special conceput pentru 30 de tineri și adolescenți despre relații sănătoase (online sau fizic)
  • Grupuri online #ȘiEuReușesc, ce pun în contact învingătoarele cu alte femei care se confruntă în prezent cu violența, dar și cu specialiștii pregătiți să le ajute, pentru consolifarea comunităților deja existente în mai multe puncte din țară.

Pentru mai multe detalii despre activități vă invităm să urmăriți și platforma www.sieureusesc.ro


Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.


Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.


Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.


 

Acest articol este realizat în cadrul proiectului Consolidarea Rețelei Învingătoarelor #ȘiEuReușesc , derulat de Asociația A.L.E.G și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.