exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

ȘiEuReușesc – 2020 Anul Provocărilor

 

În 2020, un an în care provocările s-au întâlnit la tot pasul, a fost cu atât mai important să continuăm să facem vocile învingătoarelor auzite, pentru a oferi încredere și curaj oricărei femei care se simte singură și nu știe ce să facă.

În anul în care pentru multe femei acasă nu a fost un loc sigur, am rămas CURAJOASE ÎMPREUNĂ. De ce? Pentru că avem convingerea că asumarea propriei povești de viață și luarea unei decizii poate fi dificilă pentru o învingătoare, iar o rețea de suport o poate ajuta pe parcursul descoperirii durerii interioare, dar și a forței interioare. Prin informații utile din partea specialiștilor, dar și prin puterea exemplului propriu, învingătoarele au continuat să ofere suport de la egal la egal altor femei și să le ajute să planifice spre o viață liniștită și lipsită de abuz.

Prin #ȘiEuReușesc am rămas alături de comunitățile noastre din Sibiu, București, Brașov, Cluj Napoca și Satu Mare, dar și de alte femei din țară, mutând toată activitatea noastră în mediul online (de la ședințele de consiliere individuală la activitatea grupurilor de suport) și promovând în permanență aceste servicii oferite în mod gratuit. În tot acest timp, am continuat să oferim informații corecte și adaptate momentului prin intermediul platformei www.sieureusesc.ro, dar și telefonic. Află ce alte activități am desfășurat în anul ce a trecut:

Cum am spus #ȘiEuReușesc în 2020?

Programul #ȘiEuReușesc este derulat în România de către Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.) din Sibiu cu și adaptează un model al Fundației Ana Bella din Spania cu sprijinul Ashoka România. Partenerii locali la acest moment sunt Asociația Pas Alternativ (Brașov), Asociația ANAIS (București), Grup de Sprijin pentru Femei Abuzate – GR.AB (Satu Mare), comunitatea #ȘiEuReușesc Cluj Napoca.

Un scurt rezumat al anului 2020. Ce am făcut?

✔️ activitatea grupurilor de sprijin din Sibiu (Asociația A.L.E.G.), din Brașov (Asoc. Pas Alternativ) și din București (Asoc. ANAIS) a fost constantă pe tot parcursul anului.
✔️ la începutul anului a avut loc o primă întâlnire de prezentare a programului #ȘiEuReușesc la Adjud, pe când la finalul anului am lansat o nouă comunitate #ȘiEuReușesc la Cluj Napoca.
✔️  întâlnirile cu specialiștii au luat forma unor evenimente online pe pagina de Facebook Și Eu Reușesc sub numele ALEG să vorbesc. Cu implicarea psih. Diana Lupu am adus alături de învingătoare 17 specialiști din diverse domenii.
✔️ atelierele de educație financiară #ȘiEuReușesc au venit în sprijinul învingătoarelor care caută resursele de a dobândi independența financiară spre a se elibera de abuz. Peste 80 de femei au participat în cadrul sesiunilor desfășurate online.
✔️ #ȘiEuReușesc Relații Sănătoase, grupul de sprijin gestionat de psih. Cătălina David a avut ca scop întărirea încrederii în forțele proprii pentru cele mai curajoase femei care își doresc să înceapă noi relații după abuz sau să lucreze la propriile relații deja existente. În cadrul grupului au avut loc 10 sesiuni parcurse de 15 participante.
✔️ Forumul Învingătoarelor din România, ediția III, a avut loc online. Acest format ne-a ajutat să ducem mai departe curajul femeilor către cât mai multe persoane. Vocile învingătoarelor, dar și ale specialiștilor, pot fi urmărite în continuare aici.
✔️ Atelierele Smart Heart, realizate în parteneriat cu prietenii de la In a Relationship, au adus în prim plan discuțiile despre relații cu adolescenți și părinți, toate pentru a reduce distanța dintre generații și pentru a da startul dialogului despre consimțământ, limite sănătoase, relații toxice și alte capcane ale iubirii.și multe altele, despre care poți afla de pe platforma noastră: 
https://sieureusesc.ro/
Îți mulțumim că ne ești alături! Avem nevoie de susținerea ta pentru ca programul nostru să meargă mai departe. Donează acum: https://sieureusesc.ro/ro/doneaza