exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Seara de veghe pentru Martorele Tacute 2011

Acţiune publică de combatere a violenţei în familie

 

25 Noiembrie este Ziua Internaţională de Combatere a Violenţei Împotriva Femeii. Cu această ocazie, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen din Sibiu – A.L.E.G. organizează în fiecare an Seara de Veghe pentru Martorele Tăcute. Martorele Tăcute sunt siluete roşii ce reprezintă simbolic femei care şi-au pierdut viaţa din cauza violenţei în familie. Fiecare siluetă va avea inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu. Conform Institutului de Medicină Legală din Sibiu, 135 de femei agresate de partener au solicitat eliberarea unui certificat medico-legal în 2010. Multe femei îndură însă violenţa în tăcere şi cazurile lor rămân necunoscute până când e prea târziu. A.L.E.G. şi partenerii săi aşteaptă sibienii la o seară de veghe pentru martorele tăcute pentru a sublinia că violenţa în familie nu e o simplă poveste, că ea poate fi fatală.

Te aşteptăm şi pe tine în zona fântânii de pe str. Nicolae Bălcescu între orele 16:00 şi 19:00 pentru a aprinde o lumânare pentru Martorele Tăcute arătându-ne în acest fel că te opui violenţei asupra femeii. Cu ajutorul vostru vrem să aprindem cel puţin 135 de lumânări. Vrem să arătăm că pentru fiecare victimă a violenţei există cel puţin un om pregătit să facă ceva pentru a stopa violenţa.

Parteneri şi activităţi adiacente
Semnele violenţei. În semn de solidaritate cu victimele violenţei şi cu marşul de protest organizat în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră la Bucureşti în faţa Parlamentului de centrul Filia şi asociaţia Front, la seara de veghe vom purta şi noi semnele violenţei. Machiajul participanţilor la acţiune va fi asigurat de voluntarii Crucii Roşii (cu produse funrnizate de AVON). Vor fi machiaţi organizatorii, partenerii şi voluntarii lor, dar şi trecătorii care doresc.
Promisiunea mâinilor. Avon Cosmetics participă la acţiunea noastră cu panoul promisiunilor „Aceste mâini nu vor lovi nicodată” , precum şi cu materiale informative. Totodată AVON va distribui în această perioadă în pachetele de produse comandate de clienţi 1500 de cartonaşe cu următoarele servicii disponibile în Sibiu pentru victimele violenţei: Centrul de consiliere A.L.E.G. şi Centrul de primire în regim de urgenţă a femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice al Asociaţiei Femeilor din Sibiu.
Dacă doriţi să propuneţi şi alte activităţi vă rugăm să ne contactaţi la cel târziu joi 17 noiembrie.
Exemple de fotografii de la expozitia foto Inna:
391115_320498851301161_1714248976_n   400x640-images-stories-articole-expo_foto_inna_web   502x333-images-stories-articole-martore-tacute_2