exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Prezentarea premiului internațional „WITH AND FOR GIRLS” – Festivalul Egalității de Gen

PREZENTAREA PREMIULUI INTERNAȚIONAL „WITH AND FOR GIRLS”

15 octombrie, ora 12.00

Sibiu, Forumul Democrat al Germanilor, Sala Oglinzilor


De ce să ne concentrăm asupra fetelor?


70% din totalul victimelor traficului de persoane în lume sunt fete și femei.
2/3 din populația săracă a lumii sunt fete și femei.
Lipsa încrederii de sine conduce milioane de fete la tulburări de alimentație și chiar suicid.
18.000 de adolescente din România au devenit mame în 2018 (Salvați Copiii România). Jumătate dintre mamele adolescente în SUA ajung dependente de ajutoare de la stat.
La fiecare 10 minute, o fată moare în urma violenței.

În cadrul Festivalului Egalității de Gen 2019, A.L.E.G. invită reprezentanții societății civile, în special organizațiile de tineret și pe cele din domeniul drepturilor omului, să se familiarizeze cu o oportunitate de dezvoltare organizațională pentru asociațiile care sprijină fetele și le implică în luarea deciziilor în organizație și în comunitate: Premiul international With and For Girls (Cu și pentru fete). Veți avea ocazia de a vă întâlni cu directoarea acestui program, cu sediul la Londra, Swatee Deepak, dar și cu fetele care compun în acest an comisia de selecție pentru premiu.

Câștigătoare a premiului în 2016, A.L.E.G. are onoarea de a organiza în această perioadă Comisia de selecție pentru premiul With and For Girls. Fetele selecționate și formate de echipa A.L.E.G. vor intervieva 10 organizații finaliste din Europa și Asia Centrală și vor decide câștigătorii premiilor ce variază între $5.000 și $50.000.

Premiul With and For Girls este acordat anual unui număr maxim de 25 de organizații din 5 regiuni ale lumii. Fondurile pentru premiu provin de la 11 organizații filantropice internaționale care cred în puterea fetelor de a schimba lumea în bine. Împreună, aceste fundații au creat o inițiativă de finanțare globală care să identifice și să susțină organizații locale puternice care lucrează cu și pentru adolescente cu vârste între 10-19 ani.

Aflați cum vă puteți număra printre organizațiile premiate! Pentru a participa vă rugăm să ne lăsați un mesaj la adresa contact@aleg-romania.eu.