exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Martorele Tăcute Vorbesc- seară de veghe

Martorele Tacute Vorbesc din nou pe 25 noiembrie de Ziua Internațională pentru Combaterea Violenței Împotriva Femeilor!

24% dintre femeile din România au suferit violență fizică sau sexuală din partea partenerului!
14% dintre femeile din România au suferit violenta fizică sau sexuală din partea unei alte persoane decât partenerul (sursa Studiul FRA 2014)

Dincolo de cifre10455049_908493045835069_2399301305673770967_n, violența ucide femei de lângă noi în fiecare an. La seara de veghe martorele tacute vorbesc prin poveștile lor individiuale, care ne obligă să luăm măsuri pentru a evita alte pierderi de vieți.
Acțiunea se adresează în special profesioniștilor cu rol în intervenție: politiști, procurori, judecători, asistenți sociali, psihologi, etc.

Povestea doamnei A.M., din Bucuresti (decedata în noiembrie 2015)
Povestea mea nu ar trebui să fie aici – aproape scăpasem. Aproape… Plecasem de acasa cu fetița într-un adăpost. In acelaşi timp, o organizatie m-a ajutat să obţin ordin de protectie şi soţul meu avea să fie evacuat din locuinţă, ca noi să ne putem muta înapoi acasă. De dimineaţă poliţia venise să pună în aplicare ordinul de protecţie, deşi soţul meu nu era acasă. Legea zice că poliţia trebuie să-i pună în vedere ordinul, să-i explice ce înseamnă si ce se întâmplă dacă îl încalcă. Domnul poliţist a fost cumsecade şi mi-a dat nr. lui de telefon să îl sun dacă am probleme. M-a ajutat şi să schimb yala. Dar mai târziu, când soţul meu a venit acasă şi a văzut anunţul pe uşă, a spart uşa de furie. A spart totul prin casă şi mi-a lăsat un mesaj pe pereţi: azi e ultima ta zi! Asta am găsit mai târziu, când am trecut pe acolo să văd care era situaţia, pentru că a doua zi trebuia să ne mutăm înapoi. El nu mai era acolo. L-am sunat pe domnul poliţist şi i-am spus ce am găsit în casă. El a zis să nu îmi fac griji. Dar când am ieşit din casă l-am văzut la colţul străzii pe soţul meu. Am fugit să intru în casa unei vecine, dar m-a urmărit și a intrat cu forța după mine. Avea un cuţit. Mi-a tăiat gâtul şi apoi s-a omorât şi el. Am avut un ordin de protectie, dar ce folos?  
Echipa A.L.E.G. invită trecătorii la o seară de veghe, în zona fântânii de pe str. Nicolae Bălcescu din Sibiu între orele 16:00 şi 19:00.