exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Maraton Sibiu 2018: Vorbesc cu copilul meu despre abuz

Proiectul nostru de anul acesta are ca obiectiv principal informarea părinților și a cadrelor didactice despre formele de abuz ce îi pot afecta pe copii sau pe adolescenți.
Haideți să demontăm împreună mitul conform căruia dacă nu se vorbește despre asta, nu se întâmplă. Statisticile recente arată că, zilnic, 6 copii sunt abuzați sexual în România. 1 din 6 băieți și 1 din 4 fete se vor confrunta cu o formă de abuz sexual până la vârsta de 18 ani. Dincolo de statistici, problema o cunoaștem și din poveștile care ni se încredințează în camera „albastră” de consiliere psihologică, printre lacrimi de frustrare și neputință.

2

E de dorit ca atât părinții, cât și cadrele didactice, să le asigure copiilor informații corecte, care i-ar putea ajuta să nu devină victimele unui abuz sexual. Un vechi proverb spune că „este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil” – o comunitate de oameni responsabili, atenți și empatici!
Și anul acesta #ALErGpentruALEG

Pentru ma imulte informații vă așteptăm aici: http://maratonsibiu.ro/edu-parent-vorbesc-cu-copilul-meu-despre-abuz-7978/
Event facebook: https://www.facebook.com/events/436849686734298/
_______
Statistici pentru România:
Sursa Salvați Copiii: https://paginadepsihologie.ro/ce-putem-invata-din-durerea-copiilor-abuzati-sexual-2/
https://republica.ro/cum-poti-reduce-riscul-de-abuz-sexual-asupra-copilului-tau-10-recomandari-pentru-parinti
Statistici la nivel UE:
Sursa Consiliul Europei, Campania „1 din 5” http://www.europewatchdog.info/en/instruments/campaigns/one-in-five/ și https://www.facebook.com/Council-of-Europe-One-in-Five-Campaign-658853527465601/