exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

LOG IN – despre violenta de gen si noile medii de comunicare

Adolescenți, bullying, siguranță online, educație de la egal la egal, implicarea adulţilor, sunt doar câteva dintre cuvintele cheie ale proiectului LOG IN – Laboratoare privind violenta de gen in noile medii de comunicare, în cadrul căruia a fost elaborat un modul educativ și un ghid pe tema ”Violența de gen și utilizarea responsabilă a rețelelor sociale”.

A.L.E.G. a găzduit in 4 si 5 iunie 2014 intalnirea partenerilor de proiect pentru a împărtăşi rezultatele activităţilor pilot implementate în paralel în Italia, Lituania, Cipru si România, şi pentru a discuta continuarea proiectului. Anul trecut organizatiile partenere au elaborat un modul educativ pentru liceeni cu vârste între 14 şi 18 ani prin care tinerii invata despre violenta de gen si despre rolul pe care internetul si retelele de socializare il pot avea in incurajarea violentei. Modulul include şi o parte de educaţie de la egal la egal prin care adolescentii devin formatori pentru colegii lor şi exerseaza folosirea noilor tehnologii pentru promovarea unor modele pozitive de relationare.  250 de tineri in fiecare tara au fost implicati in aceste sesiuni educative sustinute in scoli de catre personalul proiectului, iar 400 de adulti (cadre didactice, părinţi, consilieri de tineret) sunt în curs de formare pentru a putea discuta cu tinerii despre violenţa de gen si utilizarea responsabilă la reţelelor de socializare. Adolescentii din cele 4 tari au realizat spoturi video pentru combaterea violentei de gen pentru care au primit premii asa cum s-a intamplat si in Sibiu la Gala LOG IN.  Până în decembrie proiectul va realiza un pachet educativ final ce va putea fi replicat de catre cadrele didactice sau operatori de educatie non-formala pentru a aborda cu tinerii tematica violenta de gen si internetul.
Partenerii proiectului sunt: Primaria Modena (Italia), Centrul de Documentare Donna (Italia),  Institutul Mediteranean pentru Studii de Gen din Cipru şi Centrul de Informare pentru Femei din Lituania. Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeana prin programul Daphne.

Descarca brosura Violenta de gen si utilizarea responsabila a retelelor socialeIMG_8060