exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Doamne, sunt Maria și nu vreau să-mi ia familia!

Doamne,

Sunt Maria, una dintre ălea 3 milioane de femei din România care îndură abuz fizic sau sexual la un moment dat. Unele pentru multă vreme. Și nu de la vreun străin sau vreun degenerat cu părinți homosexuali. La mine a fost vorba de soțul meu, băiat crescut într-o familie atât de tradițională încât toți banii pe care îi câștiga mama lui îi dădea lui taică-su, fără să cârtească.

Ți-aduci aminte că și eu am visat de mică să am o familie. Dar pentru mine, o familie înseamnă să hotărâm împreună cum creștem copiii, cum ne drămuim banii. Fostul meu soț ținea morțiș să aibă ultimul cuvânt, și când știa că n-are dreptate. M-a împins cu burta într-un grilaj de fier când eram gravidă în luna a treia pentru că i-am spus că de banii pe care îi dă pe țigări mai bine am lua vitamine, să duc bine sarcina. Și apoi își ieșea din fire tot mai des, din te miri ce. De fapt, ce era pentru el familie, pentru mine era închisoare. Numai tu știi, Doamne, ce greu mi-a fost când mi-am luat copila, mică de trei anișori, și am plecat.

referendum Acum aud că se face referendum ca să fie în Constituție stabilit că o familie înseamnă uniunea dintre un bărbat și o femeie. Mi-a și venit să râd: păi cu ce mă ajută asta pe mine? Familia care te tratează rău nu e familie. Uite, asta să scrie în Constituție și mă duc să votez de câte ori vor ei. Asta să spună preotul la cununie, diriginta la școală. Că degeaba am fost noi o femeie și un bărbat… De anul trecut, după multă șicanare cu divorțul, sunt în sfârșit singură cu fetița mea. Și suntem o familie, pentru că ne iubim și ne înțelegem dintr-o privire una pe alta. Și bunica e a treia femeie din familia noastră, că fără ea cu greu ne-am descurca. Iubim tradițiile românești. Și pe tine, Doamne. Dar acum noi ne vom mai putea numi familie doar dacă eu mă recăsătoresc? Tu știi că mie nu-mi mai trebuie decât liniște. Mă apucă și frică: poate că o să pierd și ajutorul pe care îl primeam de la asociația pentru familii monoparentale, că după referendumul ăsta ce știi ce mai urmează?!

În orice caz, de când cu referendumul ăsta, s-a iscat multă ură și vrajbă, ceva de speriat! Știu frați care nu mai vorbesc între ei după ce unul i-a strigat la celălalt că susține pedofilii. Păi pedofil era antrenorul ăla de sport care pipăia fetițe de 6-7 ani, dar era căsătorit, și căsătorit cu o femeie! Deci cum ne scapă Constituția de pedofili?

Doamne, tu care vezi și ce ascund oamenii de ei înșiși, fă-i pe cei care au pornit treaba asta cu referendum plătit din rezerva țării să-i iubească măcar pe copiii din familiile lor. Că dacă-ți iubești copilul, te gândești la viitor. Și nu te lasă inima să-i dictezi tu de cine să se îndrăgostească, cu cine să se căsătorească. Nu te mai gândești că te face de rușine și îți dorești doar să fie fericit. Că oamenii fericiți și liniștiți nu fac rău altora. Ajută-ne, Doamne, să scăpăm de oamenii nefericiți care ne fac atâta rău!