exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Gestionarea traumelor refugiaților și integrarea perspectivei de gen în asistența umanitară I Atelier de formare pentru specialiști

Asociația A.L.E.G. organizează în perioada 9-10 iunie un atelier de formare adresat celor care asigură asistență psiho-socială persoanelor care fug din calea războiului (angajați ai instituțiilor publice și private, asistenți sociali, traducători, psihologi, coordonatori, voluntari etc.) cu scopul de a-i ajuta să intervină eficace și cu sensibilitate la impactul traumei și al diferențelor de gen. 

Cu o experiență de lucru în țări precum Afganistan, Bangladeș, Siria, formatoarea din partea organizației VOICE va acoperi aspecte legate de gestionarea traumei în contexte de criză umanitară. VOICE a realizat în utimele luni o cercetare complexă privind răspunsul la criza umanitară din Ucraina, pe care îl puteți consulta aici. Cu o experiență de peste 15 ani în conștientizarea și prevenirea violenței de gen, dar și în consilierea directă pentru victimele violenței, Asociația A.L.E.G. va aborda în cadrul atelierului aspecte legate de drepturile femeilor și violența de gen.

📚 Teme ateliere:

  1. Stresul și trauma: înțelegerea impactului 
  2. Implicațiile sociale ale stresului și traumei 
  3. Abilități și instrumente de promovare a interacțiunilor sensibile la traumă (incluzând cele 6 principii ale oferi sprijin adecvat și informat)
  4. Mecanisme de coping pentru stres și traumă în rândul persoanelor care oferă suport (perspectiva grijii față de propria persoană)
  5. Impactul inegalităților de gen pe timp de criză 
  6. Violența de gen: cum o recunosc și cum ajut?

Formatori: Michelle Girard (VOICE); Camelia Proca și Iulia Popa (A.L.E.G.) 

Atelierul se desfășoară pe o perioada de două zile și va avea loc în format fizic la Sibiu, conform programului de mai jos, se asigură interpretare simultană:

9 iunie: 14:00 – 17:00

10 iunie: 9:00 – 17:00

📍Locația: Sibiu, str. Mitropoliei, nr. 28, la sediul DWS.

Înscrierea se face în baza completării formularului până la data de 6 iunie ora 16.00https://forms.gle/L6ADkfKDCFj5iqgWA

*Accesul este gratuit, pe bază de înscriere. Numărul de locuri este limitat. Va fi asigurată traducere simultană pentru RO-EN.

__________________________

Atelierul pentru specialiști este organizat de către Asociația A.L.E.G. (www.aleg-romania.eu), în colaborare cu VOICE și cu sprijinul International Rescue Committee Balkans.

Informații suplimentare la 0743 184 557.