exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Festivalul Egalității de Gen: Sibiu 21-23 septembrie

Festivalul Egalității de Gen revine în perioada 21-23 septembrie cu o ediție aniversară, ediția cu numărul XII!

Festivalul Egalităţii de Gen este o campanie anuală de conştientizare ce urmăreşte să schimbe atitudini şi comportamente care generează discriminarea şi violenţa de gen. Violenţa împotriva femeilor este favorizată de prejudecăţile şi stereotipurile ce fac din subordonarea femeii un simbol al normalităţii.

Colaj FEGSuntem diferiți, dar egali” „Nu voi fi niciodată victima nimănui” au fost mesajele create de voluntarii-litere care au devenit un simbol al festivalului. Anul acesta, ținând cont că la nivel internațional suntem martori la o creștere a violenței și a urii, festivalul marchează Ziua Mondială a Păcii, alături de Rețeaua Women Against Violence Europe – WAVE și va aborda în mod special tematica păcii – acasă și în lume – „până când va fi pace pentru fiecare femeie”.

Festivalul Egalității de Gen este o campanie care îi încurajează pe tineri să gândească „afară din cutie”, cutia – televizor sau cutia – smart-phone, să recunoască stereotipurile care conduc la violență și discriminare de gen. Facem asta prin teatru social unde spectatorii propun soluții, prin proiecții de filme pe care le dezbatem sau prin acțiuni stradale.
flyer-verso

Programul din acest an include pe 21 septembrie Lanțul Uman de Ziua Păcii, pe 22 septembrie prima proiecție în România a celui mai cunoscut film din fostul spațiu iugoslav care abordează tematica abuzului sexual – „Ți-am spus că am fost abuzată?”, la care va fi prezentă fondatoarea Centrului pentru Trauma Incestului din Belgrad, Dušica Popadić, iar pe 23 septembrie caravana și concursul In a Relationship – Într-o relație, în colaborare cu AVON.

Programul detaliat poate fi accesat evenimentul de pe Facebook aici.
Află mai multe detalii despre A.L.E.G.aici www.aleg-romania.eu
Festivalul Egalității de Gen, Ediția XII-a este un proiect finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.