exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Festivalul Egalitatii de Gen, Sibiu, oraș gender friendly

Program FEG

Sibiul este cunoscut ca un oraş al festivalurilor. Dacă majoritatea festivalurilor au un rol cultural sau comercial, Festivalul Egalităţii de Gen are un caracter special fiind un festival cu rol educativ, ce prmovează schimbarea socială. Scopul principal este formarea de noi atitudini şi comportamente, în special în rândul tinerilor, activităţile fiind bazate pe metodele educaţiei non-formale, intrarea la evenimeVDG te privestente este gratuită. Tema din acest an este „Sibiu – oras gender-friendly”.

Festivalul Egalităţii de Gen este o campanie de conştientizare organizat anual de A.L.E.G., ediția a X-a  atrage atenţia asupra violenţei de gen ce este favorizată de prejudecăți şi stereotipuri și ajungem să privim lumea prin lentile ponosite, care nu sunt neaparat ale noastre, dar prin care violenţa şi discriminarea ne par normale. Egalitatea de gen este ca aceşti ochelari care pun laolaltă roz şi albastru ca să putem vedea paleta întreagă de culori şi posibilităţi şi sa ne eliberăm de tipare impuse şi de jumătăţi de adevar. O femeie e mai mult decât o fustă aşa cum un bărbat e mai mult decât forţă brută, iar egalitatea de gen mai incluzivă decât feminismul. Este feminismul care îi emancipează şi pe bărbaţi şi îi include într-o ecuaţie care nu urmăreşte simpla inversare a braţelor balanţei, ci echilibrarea lor. Şi ca să ajungem la echilibru este nevoie de bărbaţi care nu mai găsesc justificări pentru violenţa altor bărbaţi asupra femeilor şi care în loc să îşi crească fiii cu mesajul că bărbaţii adevăraţi nu plâng niciodată le vor spune că bărbaţii adevăraţi nu abuzează niciodată şi nu găsesc justificări pentru abuz. A.L.E.G. şi partenerii săi cheamă sibienii să schimbe percepţii în cadrul Festivalul Egalității de Gen, arătând că Sibiul este un oraș gender friendly și că poate ieși din tiparele violenței de gen interacţionând de la egal la egal.

Program FEG

Programul Festivalului are și în acest an activităţi inedite:

Joi, 1 octombrie
9:00 – 16:00 Atelier de lucru cu profesori – GEAR Against IPV  (pe bază de invitatie)afis web-01
18:00 Teatru – ziar: Debate și role-play pe marginea ziarelor (Librăria Habitus)
20:00 Teatru Monologurile vaginului (Atrium Cafe)
Vineri, 2 octombrie
13:00 -17:00 ALEGe-ți cuvintele! (pietonala N.Bălcescu farmacia 24)
14:00 -15:30 Teatru forum (Geea Caffe, str. Avram Iancu)
Sâmbătă, 3 octombrie
11:00 Activități educative pentru copii & părinți Lumea roz – albastră (Librăria Erasmus)
10:30 Lansare și concurs benzi desenate Violența de gen te privește! (Librăria Habitus)
18:00 – 20:00 Proiecție film Brave Miss World (Librăria Habitus)
Duminică, 4 octombrie
11:00 Gender Treasure Hunt (pe bază de înscriere)

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Global Found for Women și Uniunea Europeană prin programul Daphne.Cu spijinul Asociatiei Ille et Vilaine Sibiu, Librăria Habitus, Ambasada Israel in Romania, Geea Caffe, Librăria Erasmus, Atrium Cafe, Bistro& Art. Partener media: Zile și nopți. Sponsor: Simpa