exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Festivalul Egalitatii de Gen, ed. a XII-a, Sibiu 21-23 septembrie 2017

Festivalul este o acţiune cultural-educativă pentru tineri ce urmăreşte promovarea unor valori europene: egalitatea de gen, diversitatea şi non-violenţa. Anul acesta, ţinând cont de contextul internaţional, se va aborda în mod special tematica păcii şi efectele conflictelor armate asupra fetelor şi femeilor ca victime co-laterale.

AFIS

Programul Festivalului:

Joi, 21 septembrie

14:00 – 17:00 ALEGe-ți cuvintele: „Lasă-mă-n PACE!”  (N. Bălcescu, Farmacia 24)

Ce înseamnă azi pacea pentru tine? Vezi o legătură între violența dintre indivizi și conflictele armate? Cum facem pace – acasă și în lume? Cu ajutorul  voluntarilor – litere, vei putea să construiești propriul tău răspuns. Te vom pune pe gânduri și printr-o expoziție despre impactul nevăzut al violenței, în contrast cu ce avem mai frumos pe lume: diferențele.

15:30 Lanț uman: Ziua Mondială a Păcii (N. Bălcescu, Farmacia 24)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii ne vom alătura campaniei europene Women Against Violence Europe – WAVE „Step Up” cu sloganul „Până când va fi pace pentru fiecare femeie”. Te invitam să fii solidar/ă cu femeile victime ale violenței formând un lanţ uman sub semnul păcii. Vrem să arătăm că violența asupra oricărui membru al comunității ajunge să se răsfrângă asupra tuturor. La fel, gestul oricui în favoarea păcii are impact asupra celorlalți.

Vom marca Ziua Păcii și la Ziarul orizontal al lui Dan Perjovschi, sâmbătă la 15:00.

Detalii despre campania europeană puteți găsi aici http://www.wave-stepup.org/activities-tags/wave-step-up-2017

Vineri, 22 septembrie

13:00 Proiecție film „Girl Power” (Rep. Cehă, 90 min., Colegiul Național O. Goga)

Documentar ce prezintă artiste de grafitti din cincisprezece orașe – Praga, Moscova, Cape Town, Sydney, Biel, Madrid, Berlin, Toulouse, Barcelona și din în New York. Comunitatea artiștilor de graffiti este dominată deflyer-verso personaje masculine care deseori consideră că această formă de artă nu este pentru fete. Girl Power spune poveștile fetelor care au reușit în această lume masculină a graffiti-ului.

15:00 Proiecție film „Ți-am spus că am fost abuzată?” (Serbia, ’90 min., Colegiul Național O.Goga)

„Ți-am spus că am fost abuzată?” poate să fie întrebarea pe care speri să nu o auzi niciodată. Filmul prezintă realitatea cruntă a abuzului sexual, este realizat de organizația Incest Trauma Centar din Belgrad și va fi difuzat pentru prima oară în România în cadrul Festivalului Egalității de Gen. Filmul se adresează psihologilor și consilierilor școlari. Înscrierile se fac prin completarea formularului  până în data de 20 septembrie.

Sâmbătă, 23 septembrie               

11:00 – 15:30 Caravana „In a Relationship – În relație” și dezbatere (Teatrul GONG)

Ce așteptări ai de la persoana iubită? Care sunt cuplurile pe care le iei drept exemplu? Ce nu ai putea ierta niciodată persoanei dragi? Ce forme poate avea violența în cuplu? Vei putea afla răspunsurile la aceste întrebări din cercetarea care a fost condusă de 10 tineri implicați în proiectul „In a Relationship”, ca parte din Campania Respectului, iniţiativa AVON împotriva violenţei domestice. Dacă ești încă la liceu, atunci te invităm să participi la discuție, să îți clarifici acele gânduri sau întrebări pe care nu ai avut ocazia să le discuți cu nimeni până acum.

11:00 Concurs cu premii „In a Relationship – În relație”, (Teatrul GONG)

Aviz tinerilor cărora le plac provocările și care își doresc să construiască relații sănătoase: nu pierde ocazia de a naviga în „Barca Relațiilor Sănătoase”! Participă la un concurs cu probe antrenante care te vor ajuta să-ți confrunți stereotipurile de gen și să găsești acele ingrediente care duc la stabilirea și menținerea unor relații sănătoase. Avem pregătite premii interesante pentru adolescenții și adolescentele care aleg să spargă stereotipurile de gen în acest concurs: gadget-uri, abonamente la festivaluri și reviste cool! Înscrie-te completând formularul până în data de 17 septembrie.

16:30 Teatru Forum (Teatrul GONG)

Imaginează-ți o piesă de teatru la care, în momentul culminant, când știi că tragedia este inevitabilă, poți pune stop piesei. La o simplă bătaie din palme, întreaga acțiune va încremeni iar actorii se vor opri în loc, așteptând în suspans, intervenția ta și a celorlalți spectatori. Chiar acest lucru se va întâmpla la Teatru Forum. Ai ocazia să devii un spectActor cu acte în regulă și să vii cu soluții proprii la problema prezentată în cadrul piesei de teatru. Pornind de la un scenariu conceput chiar de tineri, spectacolul „Cheful la cabană” scoate la iveală presiunile cu care se confruntă liceenii în relațiile lor. E o provocare pentru cei curajoși dar și pentru cei care iubesc neconvenționalul.

Proiectul este o acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu în colaborare cu AVON.

A.L.E.G. organizează Festivalul Egalității de Gen din 2004 și oferă sprijin victimelor violenței de gen.

Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează