exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Festivalul Egalității de Gen 2018 – cum a fost?

După o lună de la încheierea celei de-a 13-a ediții a Festivalului Egalității de Gen de la Sibiu, încă mai primim cuvinte de laudă și părerile celor care au făcut parte din festival, ca invitați, voluntari sau participanți.

Ne bucurăm să aflăm că mesajul nostru a ajuns la atât de multă lume și fiecare categorie de vârstă căreia ne-am adresat (părinți, copii, adolescenți)  a avut o percepție unică asupra activităților. Mai mult decât atât, au păstrat și au început să aplice principiile egalității de gen în orice interacțiune zilnică (în cercul de prieteni, în relația cu partenerul, în familia sau școala lor).

Colecționăm momente și impresii, evaluăm împreună și păstrăm lecțiile învățate ca la anul să venim cu și mai multe surprize pentru voi și să continuăm educația sub formă de distracție, prin activități non-formale devenite favorite printre voluntari.

„Impresionant! Multumesc că ați provocat în mine idei la care nu m-aș fi gândit. Sfaturi bune pentru Generația noastră!” Cristina – Participant

„Felicitări pentru tot ce faceți, nu vă opriți! Am elevi ce participă la acțiunile voastre si le impărtășesc și colegilor”

Tema propusă în 2018 a fost Dialogul între GENerații.

Prin intermediul diverselor activități de conștientizare, participanții au învăţat să recunoască stereotipurile „moștenite” cultural și să privească diferențele dintre sexe ca pe niște caracteristici individuale, mai degrabă decât ca pe niște trăsături de superioritate a unui sex asupra celuilalt.

De ce am ales această temă?

Credem că fiecare, dacă ne-am putea întoarce în timp, ne-am da sfaturi valoroase despre lucrurile care contează cel mai mult. Credem că este important să nu mai transmitem din generație în generație acele stereotipuri care pe noi ne-au limitat în trecut.

Impresiile celor prezenți, activitățile și worshopurile realizate, precum și toate detaliile legate de cea de a XIII-a editie a Festivalului Egalitatii de Gen si scopul său de a promovara  atitudini sănătoase le puteți găsi în variantă extinsă în Raportul de aici. Festivalul Egalității de Gen este o acțiune finanțată de #ÎNSTAREDEBINE – program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul Kaufland România – și de Primăria Municipiului Sibiu prin programul Agenda comunității.