exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

EXPOZIȚIA „VIO, poveștile mamelor libere”

Campania „Și Eu Reușesc”, inițiată de asociația A.L.E.G. în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică, se bucură de sprijinul și implicarea artiștilor și antreprenorilor locali. În perioada 2-10 decembrie, Turnul Sfatului găzduiește expoziția „VIO – poveștile femeilor s̶i̶n̶g̶u̶r̶e̶ libere”, realizată de artistul plastic Cynthia Loris în colaborare cu A.L.E.G.. Artista a ales intenționat o locație greu accesibilă – ultimul etaj al Turnului Sfatului – pentru a transmite starea de vertij și greutatea fiecărui pas făcut pe scările abrupte pe care le simt femeile abuzate până scapă și ajung în siguranță. Este pentru prima oară când frânturi din experiențe concrete de violență trăite de femei ajung să fie transpuse în lucrări artistice. Pentru a respecta confidențialitatea, expoziția nu dezvăluie date ce ar putea duce la identificarea persoanelor implicate. Intrarea este liberă.

Una dintre aceste lucrări pornește de la dimensiunile vânătăilor notate într-un certificat medico-legal și se intitulează sugestiv „Oare câți km2 de leziuni a măsurat rigla de la medicina legală?”. Conform datelor de la Serviciul de Medicină Legală Sibiu, 117 femei care s-au confruntat cu  violența domestică au solicitat un certificat medico-legal în cursul acestui an. Expoziția include povești care inspiră ideea că împreună putem învinge violența domestică.

În locul unui vernisaj, vă invităm la finisajul acestei expoziții menite să  închidă cercul repetitiv al violenței domestice! Finisajul are loc vineri, 8 decembrie de la ora 16.00, la ultimul etaj din Turnul Sfatului.

Curajul este o caracteristică a femeilor care reușesc să o ia singure de la capăt, așa cum este și un element defini
sapun luthelotoriu al antreprenorilor. Ne bucurăm că am găsit nu doar artiști, dar și antreprenori sensibili la tematica violenței în familie. Firma de cosmetice naturale Luthelo a marcat campania printr-o ediție specială de cadouri de sfârșit de an pentru clientele fidele – săpunurile „Optimism” și „Încredere”. 120 de cliente au primit aceste cadouri împreună cu mesajul „Și eu reușesc!” și cu materiale informative privind formele de violență, menite să ajute o prietenă sau o cunoștință să-și dea seama dacă se află într-o situație de abuz și să știe unde poate apela pentru ajutor. Firma Medical Corp a susținut campania A.L.E.G. prin instalarea în spațiul său comercial a unei urne de donații în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența în familie. Campania a început în luna noiembrie cu acțiunea „Reușitele care nu ajung la știri” de la Ziarul Orizontal, organizată prin bunăvoința artistului Dan Perjovschi, și „Seara de veghe pentru martorele tăcute”, organizată de echipa A.L.E.G. în centrul Sibiului.

Reportaj audio Radio Romania Cultural:
https://www.youtube.com/watch?v=0t45NkhdITA