Eliminarea efectului de domino în cazul copiilor martori la violenta domestica
Proiectul: B-SIDE: a Barrier to Stop the In-door Domino Effect/ Eliminarea efectului de domino în cazul copiilor martori la violența domestica a realizat o comparație între țările europene în ceea ce privește situația copiilor martori și propune soluții pentru recuperarea acestora. Manualul realizat în cadrul proiectului poate fi descarcat.
Proiectul a facut o comparatie intre diferite tari europene, pentru a:
– înființa programe de recuperare, cu scopul de a ajuta atât mama, cât și copilul să depășească experiența traumatică prin care au trecut, să își reclădească încrederea în sine ca indivizi și să susțină relația mamă – copil ca familie, astfel încât amândoi să poată face față procesului de reconstrucție a viitorului în liniște;
– crea o metodă unică de evaluare și monitorizare a impactului asupra beneficiarilor implicați din diferite țări;
– promova o mai bună cunoaștere și un nivel de conștientizare mai ridicat în rândul opiniei publice și pentru a propune noi metode de intervenție pentru lucrătorii din domeniul public și privat.
Manualul realizat in cadrul proiectului abordeaza urmatoarele aspecte:
– Copiii martori ai violentei domestice si importanta redresarii relatiei mama/copil dupa experienta violentei domestice
– Situația copiilor martori la violenta domestica la nivel european și în cele patru state implicate in proiect (Italia, Spania, Ungaria, Romania)
– Descrierea programelor de recuperare din Italia, Spania si Ungaria
– Cerinte pentru infiintarea unui program de recuperare destinat copiilor martori la violenta domestica
– Studii de caz
Manualul poate fi descarcat aici: Eliminarea Efectului de domino in cazul copiilor martori la violenta domestica
Site-ul si Forumul proiectului: http://www.cwdv-abarriertostopindoordominoeffect.eu/en/
Proiectul a fost coordonat de Fundația Pangea (Italia) în parteneriat cu asociațiile: Centrul pentru Femei Lilith din Latina (Italia), Asociația pentru femei victimele abuzului sexual și ale violenței de gen – A.D.A.V.A.S din Salamanca (Spania), Asociația pentru Drepturile Femeilor „NANE” din Budapesta (Ungaria); cu participarea Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. din Sibiu, România, în calitate de partener asociat.
Proiect finantat prin programul Daphne III, B-SIDE/2012/DAP/AG/3226