exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Eliminarea efectului de domino în cazul copiilor martori la violenta domestica

Proiectul: B-SIDE: a Barrier to Stop the In-door Domino Effect/ Eliminarea efectului de domino în cazul copiilor martori la violența domestica a realizat o comparație între țările europene în ceea ce privește situația copiilor martori și propune soluții pentru recuperarea acestora. Manualul realizat în cadrul proiectului poate fi descarcat.

Proiectul a facut o comparatie intre diferite tari europene, pentru a:

– înființa programe de recuperare, cu scopul de a ajuta atât mama, cât și copilul să depășească experiența traumatică prin care au trecut, să își reclădească încrederea în sine ca indivizi și să susțină relația mamă – copil ca familie, astfel încât amândoi să poată face față procesului de reconstrucție a viitorului în liniște;

– crea o metodă unică de evaluare și monitorizare a impactului asupra beneficiarilor implicați din diferite țări;

– promova o mai bună cunoaștere și un nivel de conștientizare mai ridicat în rândul opiniei publice și pentru a propune noi metode de intervenție pentru lucrătorii din domeniul public și privat.

Manualul realizat in cadrul proiectului abordeaza urmatoarele aspecte:

1– Copiii martori ai violentei domestice si importanta redresarii relatiei mama/copil dupa experienta violentei domestice
Situația copiilor martori la violenta domestica la nivel european și în cele patru state implicate in proiect (Italia, Spania, Ungaria, Romania)

Descrierea programelor de recuperare  din Italia, Spania si Ungaria
– Cerinte pentru infiintarea unui program de recuperare destinat copiilor martori la violenta domestica
Studii de caz

Manualul poate fi descarcat aici: Eliminarea Efectului de domino in cazul copiilor martori la violenta domestica

Site-ul si Forumul proiectului: http://www.cwdv-abarriertostopindoordominoeffect.eu/en/

Proiectul a fost coordonat de Fundația Pangea (Italia) în parteneriat cu asociațiile: Centrul pentru Femei Lilith din Latina (Italia), Asociația pentru femei victimele abuzului sexual și ale violenței de gen – A.D.A.V.A.S din Salamanca (Spania), Asociația pentru Drepturile Femeilor „NANE” din Budapesta (Ungaria); cu participarea Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. din Sibiu, România, în calitate de partener asociat.

Proiect finantat prin programul Daphne III, B-SIDE/2012/DAP/AG/3226