exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Echipa FC Carmen București, Asociația A.L.E.G. și Asociația ANAIS luptă pentru egalitatea de șanse de gen

În luna Decembrie, FC Carmen Bucuresti va fi alături de Asociația A.L.E.G. România și Asociația ANAIS prin programul Si eu reușesc. Am ales să comunicăm în această direcție fiindcă se întâmplă lucruri extraordinare atunci când femeile se susțin una pe cealaltă.

FC Carmen București este o echipă cu istorie, fiind înființată în anul 1937. În 2017 am relansat clubul iar în 2018 am format echipa de fotbal feminin. Acum, în 2020, echipa a ajuns în Liga 1 după două promovări succesive, pornind din Liga a 3-a, având rezultate naționale excelente. Jucătoarele noastre au o mare experiență în fotbalul feminin, primul „11” folosit în general însumând peste 1.000 de meciuri oficiale! 9 jucătoare din lotul nostru au fost sau sunt în circuitul echipelor naționale, având împreună peste 50 de selecții la toate loturile naționale. Media de vârstă a lotului este puțin peste 23 de ani, fiind un mix de experiență și jucătoare tinere. Ascensiunea rapidă din ultimii 2 ani situează echipa noastră în topul formațiilor active din capitală! 4 formații din București evoluează în cele 3 ligi de fotbal feminin: Carmen București, FC Fair Play (Liga 1), Dream Team (Liga 2) și Progresul București (Liga 3). Echipa noastră este singura în lupta pentru topul primei ligi de fotbal iar anul viitor își dorește să atace titlul de campioană! Fanii noștri sunt în permanență alături de echipă cu postări zilnice din interior, concursuri cu premii, informații despre campionat plus posibilitatea de a achiziționa produsele cu însemnele clubului.

A.L.E.G. Romania este o organizație neguvernamentală, non-profit, activă din 2004 în combaterea violenței împotriva femeilor și promovarea egalității de gen. Asociația ANAIS are ca principală misiune apărarea drepturilor celor care nu se pot apăra singuri și acțiunile lor se îndreaptă în special asupra femeilor și copiilor. #SiEuReusesc vine să construiască o alternativă prietenoasă și flexibilă de suport pe termen lung, esențial în procesul de eliberare de violență, atât pentru a pune capăt unei relații abuzive, cât și pentru a depăși traumele și a câștiga autonomie din toate punctele de vedere. Programul se bazează pe solidaritate și pune în contact femeile care au depășit o situație de abuz cu cele care se află încă pe drumul eliberării de violență, facilitând schimbul de informații și ajutor practic prin grupurile online, dar și experiențe transformatoare prin intermediul grupului de sprijin, în care femeile care au depășit violența vor deveni persoane resursă, și al atelierelor de dezvoltare personală. În cadrul programului #ȘiEuReușesc există comunități de suport la învingătoarelor violenței la nivel local în Sibiu, București, Brașov și Satu Mare.

Așadar, în luna decembrie vom organiza o acțiune prin care fetele din echipa Carmen București vor să transmită un mesaj despre curaj și încredere în forțele proprii si despre solidaritate și femei care se ajută una pe cealaltă. Carmen Bucuresti este un club de fotbal feminin și a învins această discrimirare de gen luptând și ajungând în Liga 1 Feminin și dorim să susținem și să comunicăm în direcția aceasta prin puterea exemplului. Vom oferi cadouri unor femei care au primit îndrumare și ajutor din partea Asociațiilor A.L.E.G. și ANAIS  în cadrul programului “Și eu reusesc” cu ajutorul sponsorilor noștri: Isostar, Tinmar Energy si MagnaPharm.

Federaţia Română de Fotbal promovează egalitatea de şanse şi interzice orice formă de discriminare în fotbal, promovând şi preţuind valorile fundamentale care fac din acest sport un fenomen global, menit să ofere spectacol şi bucurie comunităţilor de pretutindeni.


Comunicat de presă preluat de pe site-ul FC Carmen București. Află mai multe detalii despre echipă aici: http://carmenbucuresti.ro/