A.L.E.G. să spun NU violenței!
Știați că doar în 2017?
* au fost raportate un număr de 20.531 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei, conform statisticilor Inspectoratului General al Poliției Române
* au fost raportate 181 de violuri, 44 de agresiuni sexuale, 108 de acte sexuale cu minor și 84 de omoruri, cele mai multe victime fiind fete minore.
* 46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii (6 fete și 6 băieți) și-au pierdut viața în urma violențelor comise asupra lor de foști sau actuali parteneri sau alți membri ai familiei.
Ce facem noi ca aceste cifre să scadă?
A.L.E.G. furnizează servicii specializate de informare, consiliere psihologică, asistenţă juridică şi socială victimelor violentei domestice si copiilor acestora. Începând cu 2014 demarăm și un serviciu specializat pentru victimele violentei sexuale din Romania.
Răspunzând solicitărilor, A.L.E.G. a înfiinţat o platformă de consiliere online pe pagina web a organizației unde, sub protecția anonimatului, supraviețuitoarele violenței pot înțelege mai bine drepturile pe care le au, precum și cauzele și efectele abuzurilor, depăşind sentimentele de rușine și de vinovăție.
Pornind de la înțelegerea nevoilor supraviețuitoarelor, A.L.E.G. este activă și în influențarea politicilor publice în domeniu, promovând înființarea serviciilor integrate pentru victimele violenței sexuale și a unor măsuri de protecție mai eficace.
În același timp, derulăm proiecte educative pe tema relațiilor sănătoase. Anual, organizăm Festivalul Egalității de Gen, prin care combatem cultura stereotipurilor de gen în România, cu un număr de peste 3000 de beneficiari tineri în ultimii trei ani.
Din decembrie 2017 coordonăm unicul grup de sprijin din Sibiu al supraviețuitoarelor violenței domestice.
Ce poți tu să faci pentru a susține activitatea noastră?
În funcție de sursa ta de venit, descarcă și completează declarația 230 sau 200 (utilizând documentul atașat aici, datele A.L.E.G. sunt completate deja de noi) dacă:
* ești angajat și întregul tău venit este reprezentat de salarii, completează Declaratia 230_2017 , intitulată „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si pensii”.
* ești angajat și ai alte venituri pe lângă salariul principal, sau dacă ești liber-profesionist/PFA, completează formularul Declaratia 200_2017 „Declaratie privind veniturile realizate din România”
Ce faci cu formularul 200 sau 230 după ce l-ai completat?
*Îl aduci la A.L.E.G sau îl dai unui voluntar iar noi îl vom depune la ANAF în numele tău
* Îl depui personal la sediul ANAF de care aparții. Adresele Administratiilor Financiare le găsești aici.
* Îl trimiți prin postă cu confirmare de primire către Administrația Financiară de care aparții.
* Îl depui online folosind serviciul ANAF “Spaţiul privat virtual“
Vă mulțumim pentru sprijinul acordat femeilor de a trece de la victimă la învingătoare!
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la tel. 0 753 893 531 sau: contact@aleg-romania.eu
Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen
Cont in lei RO 61 RNCB 0227 0360 5049 0001
Cont in euro RO 34 RNCB 0227 0360 5049 0002
CUI 16717410