exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Dezvoltare sustenabila si Egalitate de gen

In perioada 30 iunie-9 iulie, A.L.E.G. prin Irina Costache, participa la lucrarile High Level Political Forum on Sustimagine HLPFainable Development, la sediul ONU mecanismul inter-guvernamental ce va avea rolul de a monitoriza si raporta implementarea agendei de dezvoltare in perioada 2015-2030. Prioritatea pentru aceste discutii este sa ne asiguram ca dupa 2015 participarea femeilor si a organizatiilor pentru drepturile femeilor nu va fi uitata sau ignorata. La finalul întalnirilor de lucru se urmareste obtinerea garantarii unui mecanism clar prin care aceste organizatii vor putea participa in evaluarea programelor si a politicilor internationale privind dezvoltarea sustenabila.

De curand Parlamentul European a adoptat o decizie prin care stabileste ca anul 2015 sa fie considerat Anul European al Dezvoltarii (initiativa EYD 2015). Aceasta decizie urmareste sa informeze publicul european cu privire la viitoarea agenda de dezvoltare sustenabila aflata deja in discutie de aproape un an la sediul ONU precum si responsabilitatile pe care tarile membre si le vor asuma fata de tari sau regiuni mai sarace.

Tarile membre UE sunt un important donator in proiecte de dezvoltare internationala intr-o incercare de a balansa datoria istorica pe care acestea le au in legatura cu degradarea mediului si fata de zone mai putin dezvoltate din lume.

 In anul European al Dezvoltarii ne dorim ca A.L.E.G. sa contribuie cu propria experienta la diseminarea informatiilor legate de cea a promovarii egalitatii de gen pentru noua agenda de dezvoltare sustenabila. Prin intermediul Astra Network si IWHC (International Women’s Health Coalition), A.L.E.G. a avut ocazia sa participe la o serie de consultari regionale si internationale cu privire la principiile fundamentale, prioritatile si mecanismele de implementare, monitorizare si raportare ce vor fi atasate viitoarei agende de dezovltare. La aceste intalniri, A.L.E.G., prin intermendiul Iriniei Costache a lucrat impreuna cu alte organizatii pentru drepturile femeilor incercand sa promoveze principiul egalitatii de gen ca fundament pentru dezvoltare, eliminarea violentei si a discriminarii impotriva femeilor, promovarea drepturilor si a sanatatii sexuale si reproductive si participarea femeilor la toate nivelele de decizie (inclusiv pe palierul financiar) ca obiective ce vor sustine o platforma de dezvoltare sustenabila in beneficiul tuturor.