exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Cum a fost la Ediția cu numărul XVI a Festivalului Egalității de Gen 2021?

Am mai încheiat o Ediție a Festivalului Egalității de Gen. Nici anul acesta nu a fost lipsit de provocări în ceea ce privește pandemia, astfel, majoritatea evenimentelor noastre au fost în online. Ne bucurăm însă că și anul acesta am strâns alături de noi participanți din multe colțuri ale tării atât în discuțiile difuzate live, cât și în atelierele eQuality în Relații, alături de Silvia Guță (In a Relationship) și cel de Limite Sănătoasealături de Andreea Pandelescu (Centrul de Facilitare MATCA).

Iată 5 evenimente LIVE pe pagina noastră de Facebook pe care îți recomandăm să le (re)urmărești: 

50/50 How do We Nurture Gender Equality in Eastern Europe – împreună cu invitați din Croația, Ungaria, Moldova și România.
*momentan exclusiv în limba engleză; vom reveni în cursul lunii noiembrie cu și cu varianta subtitrată

Cui îi aparține Orașul? O discuție despre (IN)Vizbilitatea Femeilor în Spațiul Public Urban – o discuție cu specialiștii Cosima Rughiniș (sociologă), Diana Neaga (consilier la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați) și Mihai Rusu (sociolog), moderată de Georgiana Epure (președinta A.L.E.G.).

Facem 50/50? Despre Calitatea Relațiilor de Cuplu – cu specialiștii Psih. Diana Lupu  și Raul Lupaș (Mind Education și Școala pentru Cuplu).

Hărțuirea în spațiul public în România. De la invizibilitatea fenomenului la politici publice. – o lansare de carte Simona Maria-Chirciu, în dialog cu Mihaela Miroiu, teoreticiană feministă română și activistă pentru drepturile omului și Eniko Gall, psiholog A.L.E.G.
*Un live difuzat din incinta Cărturești Sibiu din Promenada Sibiu. 

Hărțuirea ca barieră în viața fetelor și femeilor – o discuție despre răspândirea acestui fenomen, alături de Ecaterina Olariu (GirlUp Romania), Georgiana Epure (președinte A.L.E.G.), Simona-Maria Chirciu (autoare & jurnalistă), moderată de Camelia Proca (directoarea A.L.E.G.)

Dacă nu ai apucat să ajungi în mall în perioada 27-30 octombrie, la expozițiile de anul acesta, poți răsfoi albumul Aripi puse la păstrare și citi detalii despre Drepturile Femeilor în România. 

Nici anul acesta nu au lipsit trecerea mesajelor în Ziarul Vertical și nici Biblioteca Vie, activități notorii din cadrul Festivalului Egalității de Gen. Poți vedea mai mult poze în albumul dedicat Ediției cu numărul XVI și poți descoperi cărțile de anul acesta aici.

Cât de departe suntem de 50/50? Este o întrebare pe care noi continuăm să o adresăm. Știm cât de importante sunt măsurile pentru egalitate de gen, inclusiv la nivel local, deoarece acestea conduc la crearea de comunități în care toată lumea trăiește cu demnitate.

A.L.E.G. promovează #SibiuPentruDrepturiEgale


Festivalul Egalității de Gen este o campanie anuală de conștientizare prin care încurajăm în special tinerii să depășească stereotipurile de gen și să construiască o lume în care fiecare persoană poate să-și îndeplinească visurile, fără să se lovească de discriminare și violență.

Ajută-ne să oferim continuitate Festivalului Egalității de Gen. Află cum te poți implica: www.aleg-romania.eu/sustine


Asociația A.L.E.G. este organizatoarea Festivalului Egalității de Gen, ediția XVI fiind realizată în cadrul proiectului „GLORIA – feminismul şi abordarea strategică a egalității de gen” având ca promotor de proiect Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC), în parteneriat cu Asociația Romanian Women’s LOBBY (RoWL), Foreningen Hedda, Bulgarian Platform of European Women’s Lobby, The Network of East-West Women (NEWW) și Magyar Nöi Erdekérvényesitö Szövetség/Hungarian Women’s Lobby Ungaria. Proiectul „GLORIA – feminismul şi abordarea strategică a egalității de gen” beneficiază de o finanțare în valoare de 249.943 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.