exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Conferinta internationala Passion for Action Sibiu


231x150-images-stories-passion_action-passion_action_01Echipa “Actionam Responsabil” a invitat A.L.E.G. pentru a participa la conferinta internationala dedicata responsabilitatii sociale, organizata de federatia Junior Chamber International Romania. Evenimentul s-a derulat sub conceptul Active citizenship, si a avut drept obiectiv dezvoltarea strategiei de implicare sociala activa a indivizilor in societate si gasirea solutiilor optime in rezolvarea problemelor comunitatii.224x150-images-stories-passion_action-passion_action_03

Participantii din peste 30 de tari din intreaga lume si actori sociali ai comunitatii locale, au fost antrenati intr-un dialog transparent pe tema cetateniei active si a modului in care putem raspunde provocarilor cu care societatea se confrunta. Conferinta a adus la aceeasi masa membri ai JCI, reprezentanti ai organizatiilor din Sibiu din cadrul CCI Sibiu, Ambient, Heritas si A.L.E.G.

Directoarea ALEG, Camelia Proca, si-a inceput discutiile cu un indemn “…egalitatea de sanse nu este doar un cost…ganditi-va la ea ca si la o investitie!”, a vorbit despre egalitatea de gen, starnind reactii din partea publicului si orientand prezentarea intr-o dezbatere constructiva intre membri JCIs si reprezentantii organizatiilor locale. S-au dezbatut lacunele programelor de RSC din Romania in domeniul egalitatii de gen- o cauza a acestui fenomen putand fi si lipsa de educatie in acest sens-, si legislatia existenta in domeniul egalitatii de gen cu referire la Strategia Europeana pentru Egalitatea de Gen 2010-2015, care subliniaza importanta eliminarii oricaror diferente de gen si rolul major pe care femeile il pot avea in diverse componente ale societatii.
224x150-images-stories-passion_action-passion_action_05

Si pentru a pune pasiunea in actiune, A.L.E.G. a facilitat accesul a peste 50 de participanti din cadrul conferintei, la curatenia generala a spatiilor din cadrul Centrului de Plasament Gulliver Sibiu- Centru din care au provenit beneficiarii Scolii de Vara “EU ALEG viitorul” organizate in vara trecuta.

Mai multe detalii: http://www.actionamresponsabil.ro/conferinta-internationala-de-responsabilitate-sociala-passion-for-action/