Împrumută un om și află-i povestea! Hai la Biblioteca Vie!
Descoperă poveștile dincolo de coperți și pagini!
În cadrul Festivalului Egalității de Gen 2018, A.L.E.G organizează Biblioteca Vie, eveniment ce adună nume cunoscute din domeniul artei, medicinei, psihoterapiei, educației, autori sau antreprenori care vin sa răspundă întrebărilor tale!
Biblioteca vie nu e un concept nou, fiind un proiect interactiv care a apărut în anul 2000 în Danemarca și care are rolul de a schimba percepția oamenilor asupra unor stereotipuri și prejudecăți.
Sâmbătă, 13 octombrie, ora 17:00 la Librăria Habitus, ai ocazia de a sta de vorba cu autori, activiști și oameni de cultură care se deschid în fața ta, împărtășindu-ți lecțiile de viață, experientele și trăirilor lor. Dacă ești curios, pregătește-ți întrebările și hai să stai de vorbă cu invitații noștri! Intrarea e liberă!
Cum se funcționează o Biblioteca Vie?
???? Poți să petreci 20 de minute cu cartea aleasă de tine, după care trebuie să o aduci înapoi la bibliotecă. Timpul se poate prelungi cu încă 10 minute, la cerere.
???? Tine minte că atmosfera de la bibliotecă e deosebită. Telefoanele rămân nebăgate în seamă, iar cititorul acceptă și posibilitatea următoare: cartea poate să părăsească conversația dacă este tratată nepotrivit sau demnitatea îi este rănită în vreun fel.
Catalogul Cărților 2018
Festivalul Egalității de Gen de anul acesta are ca tema “Dialogul intre GENerații”, astfel că poți deschide conversația despre diferențele dintre tineri și părinti, oamenii din medii și domenii diferite cu oricare dintre cărțile vii care iți face cu ochiul.
Ne mândrim cu lista de invitați care sunt gata să provoace și să întoarcă stereotipuri de gen pe dos, și se luptă pentru a face o lume mai bună prin munca lor de zi cu zi.
???? Andreea Paul lansează “Forța civică a Femeilor” la Sibiu, cea de a treia carte dedicată femeilor contemporane din România și rămâne ca invitat la Biblioteca Vie. Autoarea s-a lăsat inspirată de „realitățile românești emoționante care au transformat răul în bine și greul în ușor prin implicare civică“ și a reușit să adune poveștile a nu mai puțin de 100 de actante civice, nume recunoscute, precum Nadia Comăneci sau Melania Medeleanu, dar și multe nume noi spațiului public. Hai să o cunoști!
???? Daniela Drăghici (Specialist în advocacy, voluntar, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală) vine cu energie și entuziasm să aducă o nouă abordare când vine vorba de educație sexuală. Daniela e o carte vie pe care nu o vei lăsa din mână ușor.
???? Lista cărților vii continuă cu Daniela Palade Teodorescu (Redactor Sef Revista CARIERE, ambasador al Cartei Diversității) ce aduce în lumina reflectoarelor „eroine anonime”, femei cu divizibilități, victime ale violenței domestice, mame care își fac dreptate și schimbă legi pentru copiii lor, femei cu spirit civic și responsabilitate socială, care rezolvă multe probleme pe care statul nu le poate gestiona.
???? Loredana Kaschovits (Ted Speaker și fondator Luthelo) ne împărtășește povestea ei de învingătoare a violentei domestice, iar Claudia Bălan (Educator în Educația Sexuală (Claudia Bălan Tineri pentru Tineri) vine cu o mulțime de povesti la care a fost martoră în activitatea ei de 17 ani în lumea adolescenților și a sexualității lor.
???? “Real men are feminists” și de asta Catalogul cărților vii nu ar fi complet fără prezente masculine de la care putem învăța. Adi Beu (Psihoterapeut, trainer), Dan Câmpean (Educator) și Dan Perjovschi (Desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist și autor de performance) se alătură nouă pentru o seară deschisă dialogului între generații.
???? Mihaela Miroiu (Teoreticiană și militantă feministă din România, profesoară universitară la Școala Națională de Studii Politice și Administrative), Camelia Proca (Preşedintele Asociaţiei pentru Libertate şi Egalitate de Gen, co-autoare „“Forța Civică a Femeilor), Elena Ucenic (Medic primar obstetrică – ginecologie) și Raluca Chișu (Fondatoare Kinetobebe, co-autoare “Forța Civică a Femeilor”) întregesc lista invitaților Bibliotecii noastre, garantând subiecte ce provoacă stereotipuri, idei învechite și preconcepții.
Biblioteca Vie e locul în care povestea capătă fețe umane, rândurile scrise prind viata și lecțiile învățate devin realitate. Te așteptăm!
Evenimentul face parte din Festivalul Egalității de Gen, ediția a XIII -a, organizat de A.L.E.G. Festivalul Egalității de Gen este o acțiune finanțată de #ÎNSTAREDEBINE – program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul Kaufland România – și co-finațată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin programul Agenda comunității.