exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Angajați pentru respect. Practici pozitive la locul de muncă

În vara anului 2019, Organizația Mondială a Muncii a adoptat Convenția cu privire la Eliminarea Violenței și Hărțuirii la Locul de Muncă, prin care cere statelor interzicerea prin lege a violenței și a hărțuirii în „lumea muncii”.

Pentru a face cunocute prevederile Convenției, A.L.E.G. a organizat conferința Angajatori pentru respect – Politici anti-hărțuire la locul de muncă, ce a reunit angajatori sibieni atât din sectorul privat cât și cel public. Indiferent de numărul raportat al cazurilor de hărțuire sexuală, acțiunile de prevenire sunt cruciale. Sesiunile de informare și dezvoltarea unei proceduri clare și confidențiale de reclamare a hărțuirii sexuale sunt pași importanți în crearea unei culturi organizaționale cu toleranță zero la hărțuire – la orice fel de hărțuire. Din acest motiv am lansat posterul CUM LUCRĂM, care poate fi descărcat de aici.

Când angajatorii – din orice domeniu – nu vor mai considera hărțuirea sexuală un subiect tabu, ci vor începe să o trateze în mod responsabil, când sexismul nu va mai fi tolerat nici de bărbați, nici de femei, va fi un pas mare spre potențialul societății românești.

Acest material a fost lansat și înmânat în luna octombrie 2019, la conferința Angajatori pentru respect – Politici anti-hărțuire la locul de muncă, ce a reunit angajatori sibieni atât din sectorul privat cât și cel public. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Judeţean Sibiu şi a reunit 19 angajatori – primării, spitale şi companii private, care au avut ocazia de a se familiariza cu noile prevederi legislative în domeniul prevenirii hărțuirii sexuale la locul de muncă. Tot atunci, A.L.E.G. a lansat și o expoziție mobilă despre drepturile femeilor pe care angajatorii sibieni o pot găzdui temporar, în mod gratuit, ca o acțiune de informare a angajaților despre modul în care a evoluat în România egalitatea între femei şi bărbaţi.

Ne dorim ca acest poster să ajungă în cât mai multe spații de lucru, fie ele din sectorul public sau privat, și să fie un instrument util pentru crearea unei culturi de muncă bazate pe respect. Pentru a solicita găzduirea expoziției despre drepturile femeilor scrieți-ne la contact@aleg-romania.eu.