Blog

Angajatori sibieni pentru respect – fără hărțuire la locul de muncă

on 3 octombrie 2019

În România, 9 din 10 victime ale hărțuirii sexuale la locul de muncă sunt femei, iar majoritatea au sub 30 de ani. Ultimele noutăți legislative din domeniul egalității de șanse prevăd ca angajatorii să elaboreze politici interne de prevenire și raportare a hărțuirii sexuale la locul de muncă.

Joi, 17 octombrie 2019, A.L.E.G. organizează conferința „Angajatori pentru respect – Politici anti-hărțuire la locul de muncă”. Evenimentul are scopul de a reuni angajatori atât din sectorul privat cât și din cel public pentru un dialog despre bune practici în asigurarea unui mediu de lucru respectuos și fără discriminare.

În luna aprilie a acestui an, Guvernul a adoptat, prin hotărâre, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei si bărbați, care prevede ca angajatorii să elaboreze politici interne de prevenire și combatere a hărțuirii sexuale şi a discriminării pe criterii de sex la locul de muncă, precum și să numească un angajat cu atribuții în domeniu.

Hărţuirea sexuală este un fenomen larg răspândit, deși rareori raportat, care se manifestă prin comportamente nedorite cu conotaţie sexuală, exprimate fizic, verbal sau nonverbal, având ca intenție sau ca efect lezarea demnităţii unei persoane şi, în special, crearea unui mediu de lucru intimidant, ostil, degradant, umilitor sau jignitor. Formele și gravitatea hărțuirii sexuale variază, de la glume, gesturi și comentarii neplăcute cu conotații sexuale, până la atingeri inadecvate nedorite și pretinderea de favoruri sexuale. Conform studiilor realizate în ultimii 16 ani, în România, majoritatea covârșitoare a persoanelor hărţuite sexual la locul de muncă sunt femei. Cele mai afectate sunt femeile cu vârsta între 16 și 30 de ani, din mediul urban, cu studii superioare și care lucrează în firme care operează în domeniul serviciilor. Cel mai adesea, hărțuirea vine din partea unei persoane ierarhic superioare.

“Odată cu Me too și cu cazul Caracal, și în România femeile au început să vorbească mai deschis despre abuzurile la care sunt supuse, uneori după ani de zile. E clar că acolo unde sunt tolerate, abuzurile lasă urme pe termen lung asupra persoanelor implicate, dar și asupra comunității mai largi. E nevoie să se creeze mecanisme eficace de reclamare și sancționare, așa cum prevede legea. De aceea, încurajăm angajatorii sibieni să ia în serios noutățile legislative pe tema hărțuirii sexuale și să le pună în practică”, declară Camelia Proca, directoare A.L.E.G.

„Studiile arată că hărțuirea nu are efecte negative doar asupra persoanelor direct afectate, ci și asupra companiilor. Mediile de lucru care tolerează hărţuirea sexuală sunt ostile, ceea ce conduce la scăderea treptată a performanţei angajaților, absenteism sau fluctuație de personal. Toate acestea implică costuri suplimentare pentru angajatori. În plus, modul în care companiile tratează problema hărțuirii la locul de muncă influențează și capitalul de imagine pe care acestea îl au atât în fața angajaților, cât și a clienților. Prin acest proiect ne propunem să venim în sprijinul eforturilor angajatorilor din Sibiu pentru a crea un mediu de lucru cât mai sănătos și chiar să scoatem în evidență angajatorii care prioritizează acest lucru, prin lansarea unei Cărți albe a angajatorilor sibieni pentru respect”, a explicat Georgiana Epure, coordonatoarea proiectului.

Conferința va include prezentări despre ultimele noutăți legislative din domeniul egalității de șanse la locul de muncă și despre rolul pe care angajatorii îl pot juca în combaterea hărțuirii și discriminării. A.L.E.G. va sprijini instituțiile participante în dezvoltarea de politici interne relevante și va lansa în cadrul conferinței o expoziție despre drepturile femeilor pe care angajatorii pot opta să o găzduiască temporar în instituțiile lor ca o acțiune de informare a angajaților pe tema non-discriminării.

Conferința „Angajatori pentru respect – Politici anti-hărțuire la locul de muncă”* face parte din ediția XIV a Festivalului Egalității de Gen și va avea loc pe 17 octombrie, la sala de conferințe a Consiliului Județean Sibiu (str. Gen. Magheru nr. 14 A), între orele 10.00 și 15.00. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac la adresa de e-mail contact@aleg-romania.eu

*acest eveniment este organizat cu sprijin financiar din partea Women Deliver Young Leaders (https://womendeliver.org/youth/)

Abrudean AlexandraAngajatori sibieni pentru respect – fără hărțuire la locul de muncă

Postări similare

Aruncă o privire la aceste postări

2 comentarii

Participă la conversație
  • Pomarac Claudia Lucica - 16 octombrie 2019 reply

    Ar fi binevenită și tema “hărțuieli psihice” la locul de munca. Se practică frecvent și este greu de dovedit, dar nu imposibil de descoperit.

  • Daniel - 18 octombrie 2019 reply

    De curand am aflat si eu, indirect, despre cum se desfasoara activitate intr-un mediu corporatist. Practic, din ce mi-am dat seama, exista o parte dintre angajate, care sunt tinute pe un salariu mic pentru ( sa zicem 2500 net) si care, intentionat sau nu nu sunt recrutate si pregatite pentru a desfasura o activitate firmei ci pur si simplu sunt tinute in “stand-by”. Din cand in cand li se da sa mai plimbe hartii (nu sunt ele vinovate), fac parte din colectiv, stau la program de dimineata pana seara. Faptul ca nu li se asigura o dezvoltare personala si profesionala este clar intentionat. astfel respectivele nu pot pleca la alta firma pentru ca sunt captive. Chiar daca salariul este mic, exista. Daca dintre ele sunt si mai vulnerabile (singure, cu greutati acasa, usor manipulabile) atunci apare “el” (poate fi sef sau coleg, mai mare sau mai mic ca varsta, badarania nu are limite) si care nu ai ofera prea multe sanse de scapare angajatei. Dupa ce este abuzata (sexual/fizic) poate merge acasa in acea zi cu taxi-ul………. sau cine stie, poate avea si o zi libera. Aceste fapte nu pot avea o amploare prea mare fara “ajutorul” din interiorul corporatiei. Astfel, colegi colege “apropiate” (care se considera prieteni….) de victima o urmaresc indeaproape pe aceasta si o dirijaza spre o bagatelizare a evenimentului (trimitand pe retele de socializare sau whatsapp diverse continuturi media “funny”. Dupa un timp totul revine la normal….. pentru cat timp? De ce trebuie sa indure traume unele femei? Prin santaj si alte constrangeri sunt fortate sa satisfaca pornirile unor monstrii, care nu se gandesc ca distrug profilul moral al unei femei, afectand si psihicul acesteia. Acesti monstrii nu se gandesc ca poate acele femei fi-ar fi dorit sa intemeieze o familie, sa mearga acasa cu fruntea sus sa isi traiasca viata alaturi de cei dragi. Bunul simt si respectul ar fi trebuit sa guverneze relatiile intre oameni. Si stiti ce este mai grav? Faptul ca sunt captive , aceste femei ajung sa se complaca in situatia neconforma, neavand pur si simplu ce sa faca. Pacat. Mi-as fi dorit sa se faca mai mult, legea sa fie mai concreta si mai aspra.

Participă la conversație