exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Program de formare – „Veriga lipsă: capacitare pentru prevenirea exploatării și traficului de persoane în rândul tinerilor vulnerabili”

Asociația A.L.E.G.  vă invită la programul de formare „Veriga lipsă: capacitare pentru prevenirea exploatării și traficului de persoane în rândul tinerilor vulnerabili care are loc în Sibiu,  în perioada 20 – 24 mai, cu următorul program:

  • 20.05.2024 – orele 09:00 – 16:00
  • 21.05.2024 – orele 09:00 – 16:00
  • 22.05.2024 – orele 12:00 – 16:00
  • 23.05.2024 – orele 12:00 – 16:00
  • 24. 05.2024 – orele 11:00 – 14:00

Evenimentul de formare are loc în cadrul proiectului „Prevenirea eficientă a exploatării și a traficului de persoane în rândul tinerilor vulnerabiliderulat de A.L.E.G. cu finanțare din partea Guvernului Marii Britanii și se adresează atât specialiștilor din cadrul sistemului public de protecția copilului care lucrează direct cu tineri, cât și celor din ONG-uri care colaborează cu DGASPC Sibiu pentru derularea de activități educative în centre/căsuțe de tip familial. Formarea constă în ateliere interactive oferite de traineri cu experiență din România și din Marea Britanie, la finalul cărora cursanții vor implementa de activități practice cu tinerii și vor găsi răspunsuri la întrebări cum ar fi:

  • Ce le lipsește tinerilor cu care lucrez ca să evite situația de a deveni victime/agresori/ complici? Ce pot face în munca mea de zi cu zi pentru a-i ajuta să ia decizii bune pentru siguranța lor?
  • Cum și când le transmit informații și mesaje cheie ca să fie bine receptate?Ce activități îi ajută să exerseze gestionarea riscurilor? Care sunt mecanismele de sesizare/raportare a situațiilor de trafic? Unde găsesc resurse și ajutor?

Formatoarele care vă vor ghida provin din organizații cu expertiză în domeniul egalității și prevenirii violenței de gen (A.L.E.G.), în prevenirea și combaterea traficului de persoane,  elaborare de politici publice în domeniu (eLiberare), derularea de activități educative în centrele de plasament (Asociația de Poveste) și expertiză privind reintegrarea socială a minorilor victime ale exploatării și traficului de persoane în Marea Britanie (Barnardo’s).

Participarea la toate zilele este obligatorie. Pentru înscriere vă rugăm să completați acest formular. Termen de înscriere: 09.05.2024.

Materiale de curs se vor trimite la finalul atelierelor. Mai multe informații logistice se vor oferi după înregistrare la adresa de email: contact@aleg-romania.eu.

Înscrieri AICI.