exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Festivalul Egalității de Gen debutează cu un Concurs de MEME-uri

Te intâlnești des cu stereotipuri despre bărbati și femei?

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G demontează stereotipurile de gen pentru al XIII-lea an consecutiv prin Festivalul Egalității de Gen, desfășurat din 11-13 octombrie la Sibiu.

Tema anului 2018 este “Dialogul între GENerații” prin care ne propunem să abordăm subiectele tabu legate de egalitatea de gen și să schimbăm percepțiile tinerilor asupra lor. Stereotipurile sunt idei adânc înrădăcinate cu privire la rolul femeii și al bărbatului în societate și sunt moștenite din generație în generație. Pornind dialogul între generații, deschidem calea spre relații sănătoase și non-violență.

Începem festivalul cu un concurs destinat exclusiv elevilor de liceu din Sibiu, pe care-i provocam la creativitate!

Dacă o imagine spune 1000 de cuvinte, un MEME dublează norma. Ne trezim cu ele, le verificam în pauze, le arătam prietenilor. MEME-urile sunt parte din viata noastră și au devenit un mod de comunicare. Tocmai de aceea, ne-am gândit să le punem în slujba binelui și să spargem stereotipurile de gen prin umor și creativitate printr-un concurs. 

Răstoarnă ideile învechite despre stereotipuri de gen și te premiem!

Cum participi?

Ia toate situațiile de care te lovești zilnic, adaugă umor și creativitate și transforma-le într-un MEME.
Trimite ideea ta printr-un mesaj privat pe Facebook sau pe adresa aleg_romania@yahoo.com si poți câștiga vouchere cool.
Noi le publicam și cea care aduna cele mai multe likeuri, câștigă marele premiu.
Câștigătorul o sa fie anunțat în data de 11 octombrie și premiat în 12 octombrie la Teatrul Gong. Citește detalii despre regulamentul și premii pe https://aleg-romania.eu/. Baftă!

Ce câștig?

Reviste DOR, vouchere board games si bilete la spectacole de teatru

Regulament detaliat

Concursul se desfășoară în perioada 10.09.2018 – 7.10.2018. 

Concurentul/concurenta trebuie să aibă între 14 -18 ani și să fie din Sibiu

Participarea la concurs se face individual

Înscrierile se realizează prin trimiterea creației pe pagina de Facebook Festivalul Egalității de Gen printr-un mesaj privat, sau la adresa aleg_romania@yahoo.com, alături de un text scurt despre cum ai ajuns să ai această idee și ce reprezintă pentru tine.

Imaginile realizate trebuie să fie creații originale, nu copiate sau traduse de pe internet.

Imaginile nu trebuie să reprezinte poze cu colegi, prieteni, profesori, sau apropiați, care să nu aducă injurii sau să nu ofenseze persoanele de mai sus.

A.L.E.G. își rezervă dreptul de a refuza imagini, dacă acestea sunt ofensatoare sau nu sunt în acord cu viziunea asociației.

Prezența ta e necesară la Teatrul GONG la expoziția lucrărilor și festivitatea de premiere, în data de 12.10.2018, ora 18:00.

Materialele publicate în mediul on-line înainte de etapa de preselecție, sau în afara concursului, nu se asociază cu A.L.E.G. și susțin strict viziunea autorului/autoarei.

ETAPE CONCURS

  1. COLECTAREA DE IMAGINI – pe adresa aleg_romania@yahoo.com sau printr-un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook Festivalul Egalității de Gen
  2. PRESELECȚIE – realizată de către echipa A.L.E.G., în funcție de capacitatea de înțelegere a temei propuse, capacitatea de a surprinde și transmite un mesaj privind egalitatea de gen, originalitatea imaginii, dar și gradul de impact.
  3. JURIZARE – realizată de către o echipă de specialiști în domeniul prevenirii și combaterii violenței de gen dar și a membrilor din echipa de comunicare

MEMBRII JURIULUI

Eniko Gall – președinte juriu, psih. A.L.E.G.
Alexandra Abrudean- coordonator Festivalul Egalității de Gen, A.L.E.G.
Ioana Șurubaru – voluntară A.L.E.G.
Liviu Gaja  – membru A.L.E.G.

Festivalul Egalității de Gen este o acțiune finanțată de #ÎNSTAREDEBINE – program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul Kaufland România – și de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin programul Agenda comunității.