exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Povestea Mihaelei

jonathan-borba-n1B6ftPB5Eg-unsplash

Numele meu este Mihaela și am îndurat 7 ani de violențe sub toate aspectele. Am sesizat semnele abuzului în timp: de la depărtarea și izolarea de restul familiei sau de colegi, la control sau agresiuni verbale. Credeam că se va limpezi situația în timp, odată cu creșterea copiilor. Însă nu a fost așa. De la vorbe urate, jigniri, injurii și până la violența fizică, sexuală, financiară, psihică nu a fost decat un pas.

Într-o zi am decis că nu mai pot să trăiesc așa, chiar dacă asta înseamnă să las totul în urmă. Am luat copiii de mână și, doar cu hainele de pe noi, am plecat cât de departe s-a putut! Chiar dacă frica era imensă, chiar dacă nu știam unde vom ajunge , instinctul de mamă și de supraviețuire au fost mai puternice. Acum suntem bine: și eu și copii. Am reușit să punem capăt iadului. Frică îmi e uneori și acum, dar știu că dacă am trecut pe langă moarte, pot trece și peste sentimentul de teroare.

Vreau ca în loc să ne întrebăm: de ce a ajuns ea să fie într-o astfel de relație? să ne spunem: ce pot face eu ca să o ajut să ducă o viață liniștită mai departe? Este important să încurajăm persoanele care trec printr-un abuz să se elibereze de acesta și nu să le demoralizăm și mai mult. Este important să contribuim la schimbare!

În cele mai multe zone din țară nu există adăposturi pentru victimele violenței domestice, nici centre de consiliere. O victimă nu poate deveni învingătoare fără sprijinul celor din jur. Pentru a dezvolta comunități de suport avem mare nevoie de ajutorul profesionist al unui psiholog și de întâlniri într-un spațiu sigur. Contribuția ta ne va ajuta să găsim (să închiriem sau să dotăm) un spațiu de consiliere sigur și să asigurăm serviciile unui psiholog specializat. Ajută-ne să ajutăm!

 

228904729_877133959867854_5063048858235176025_n

    Suma donată

    Frecvența donațiilor

    Datele tale

    eu-platescmastercardvisa

    Tranzacţia ta este securizată și va fi procesată de EuPlatesc.ro în numele Asociației A.L.E.G. Această tranzacție va apărea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.