exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Povestea Dianei

stephanie-liverani-Zz5LQe-VSMY-unsplash-2

Povestea mea începe într-o zi frumoasă și caldă de vară.  Aveam 19 ani și o poftă nestăvilită de viață, doream să îmi petrec timpul cât mai mult cu prietenii, să călătoresc peste tot, să văd și să cunosc orice. În aceea vară l-am cunoscut pe el. Prima noastră întâlnire a fost una pur întâmplătoare, prin prisma meseriei sale, fiind oprită la un control de rutină. Era un bărbat care arăta prezentabil, glumeț, dar trebuie să recunosc că nu m-am simțit atrasă de el pe loc.

După o lună mi-a trimis o cerere de prietenie pe Facebook. Îmi reținuse se pare numele. Am început să purtăm câteva conversații, să schimbăm câteva aprecieri, îmi plăcea să vorbesc cu el și, la momentul respectiv, pot spune că îl consideram ca fiind o persoană de încredere, poate și datorită profesiei sale. Prima noastră întâlnire romantică a avut loc abia după un an de când am început să vorbim pe Facebook. Pot spune că a avut răbdare cu mine, să mă cucerească, iar asta îmi dădea impresia că își dorește să fim împreună. Și așa s-a și întâmplat.

Primele 3 luni de relație au fost de vis: era așa de atent cu mine, știa cât de mult îmi place să călătoresc, să văd lumea, mergeam peste tot, mereu îmi lua cadouri, era iubitor și eu eram foarte îndrăgostită de el. Primele întâmplări care au făcut ca acest glob de cristal să înceapă să se fisureze, au fost episoadele lui de gelozie.

Avea obiceiul de a-mi cere mereu telefonul ca să verifice ultimele mesaje primite. La începutul acestor certuri am crezut că îl înțeleg pentru că eram convinsă mă iubește foarte mult. Apoi mi-a cerut parolele de la toate conturile de socializare. Eram cu totul sub controlul lui. A început să fie violent fizic cu mine datorită acestei gelozii excesive pe care o avea. Și de aici începând nu am mai reușit să îl înțeleg, am început să îmi pun semne de întrebare. Întrebări pe care i le-am pus și lui dar care doar îl enervau și mai tare. Au urmat reproșurile zilnice, jignirile, mă simțeam umilită de el dar în același timp parcă nu aveam puterea să îi spun că nu are dreptate, că eu nu sunt, nu am fost și nu voi fi așa cum spune el!

Cred că am început să îmi dau seama că relația mea cu el este una toxică și nu mai poate continua, atunci când m-a agresat fizic într-un loc public, într-un magazin, unde martori au fost mai multe persoane. Despărțirea, după cum era de așteptat nu a fost cea mai amiabilă posibil, cu multe insistențe din partea lui, promisiuni. M-a căutat mult timp după asta, iar eu sincer mă temeam că nu voi mai reuși să scap de el. A recurs și la amenințări, care într-un final nu s-au concretizat. 

Am apelat la suport și după o perioadă a început să nu îmi mai fie frică, am început să mă bucur din nou de viață, de prieteni, de familia mea, de lucrurile care mi-au făcut mereu plăcere să le fac, să călătoresc, să ies la alergat, să îmi continui studiile, și, într-un final să am încredere că totul va fi bine! 

 

Sentimentele de iubire nu dispar atunci când relația devine abuzivă, dar este important ca orice femeie să găsească drumul spre ieșire până nu e prea târziu. Acest drum poate fi unul lung, cu suișuri și coborâșuri, pavat cu singurătate. Însă în cazul Dianei povestea s-a schimbat când a apelat la centrul nostru de consiliere. Cu sprijinul psihoterapeuților din echipa noastră a înțeles că violența este mereu din vina agresorului și că are puterea de a decide ce se întâmplă cu viața ei mai departe. Ajută-ne să ajutăm!

228904729_877133959867854_5063048858235176025_n

    Suma donată

    Frecvența donațiilor

    Datele tale

    eu-platescmastercardvisa

    Tranzacţia ta este securizată și va fi procesată de EuPlatesc.ro în numele Asociației A.L.E.G. Această tranzacție va apărea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.