exit

Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

Click pe iconiță sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!

am înțeles

Povestea Cameliei

maria-lupan-RBtFAZXlJDA-unsplash

Ma numesc Camelia și am 50 de ani. Jumătate dintre aceștia i-am trăit lângă un om ce nu a ştiut sa fie nici un soț și nici un tată bun . La început am iertat din dragoste și mai apoi la insistențele părinților noștri. Acum pot vorbi despre trecut fără să simt frică, dar a fost o vreme în care nu aveam voie să spun nimănui ce se întâmplă cu mine.

Am trăit toate formele de violență! Mă amenința folosindu-se de copii, ne-a izolat față de rude și prieteni și trecea brusc de la o stare la alta. Când am aflat că mă înşeală a fost un şoc în urma căruia mi-am pierdut vocea câteva săptămâni! Eu eram de vină pentru toate jignirile și umilințele pe care mi le adresa, dar și pentru lipsa banilor. Mă brusca și mă obliga să am relații intime spunând :,, într-o căsnicie nu există viol”,, chiar dacă femeia moare, bărbatul nu pățește nimic „

Când i-am spus că vreau să plec, mi-a spus că are cunoștințe la toate instituțiile statului și că nu voi avea nicio şansă.

Sentimentele de iubire nu dispar atunci când relația devine abuzivă, dar este important ca orice femeie să găsească drumul spre ieșire până nu e prea târziu. Acest drum poate fi unul lung, cu suișuri și coborâșuri, pavat cu singurătate. Însă în cazul Andreei povestea s-a schimbat când a apelat la centrul nostru de consiliere. Alături de noi a cunoscut alte femei cu povești de viață similare. Cu sprijinul psihoterapeuților din echipa noastră a înțeles că violența este mereu din vina agresorului și că are puterea de a decide ce se întâmplă cu viața ei mai departe. Acum este convinsă că și ea este o învingătoare.

228904729_877133959867854_5063048858235176025_n

    Suma donată

    Frecvența donațiilor

    Datele tale

    eu-platescmastercardvisa

    Tranzacţia ta este securizată și va fi procesată de EuPlatesc.ro în numele Asociației A.L.E.G. Această tranzacție va apărea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.