Click aici sau apasă tasta ESC dacă vrei să ieși rapid din pagină!
Oferim serviciul licențiat de informare și consiliere psihologică în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică și copiilor lor. Punem la dispoziție și un serviciu de consiliere online. Acordăm informare și sprijin telefonic, prin email sau față în față cu personal specializat inclusiv pe tematica violenței sexuale. Consilierea și asistența juridică, precum și grupul de suport #SiEuReusesc întregesc pachetul de servicii menit să ajute orice femeie să găsească resursele pentru a învinge violența. Contribuim la formarea de grupuri de sprijin și în alte localități din țară.
Credem în educație și în prevenirea violenței. Implementăm proiecte educative de educație non-formală în unitățile de învățământ și implicăm cadrele didactice și elevii în programele noastre de prevenire a inegalității de gen. Împreună cu profesorii și consilierii școlari dezvoltăm noi materiale și activități de lucru adaptate vârstei elevilor. Derulăm anual campanii de conștientizare pentru publicul larg privind violența de gen, în Sibiu dar și în țară.
Schimbam legi și destine. Alături de rețele naționale și internaționale, militam pentru schimbarea legislației în vederea obținerii unor instrumente legislative mai bune și a unor soluții mai sigure pentru orice femeie, dar și pentru o viața trăită fără violenta.
Organizăm sesiuni de informare și formare pentru specialiștii cu atribuții în combaterea violenței domestice – polițiști, psihologi, avocați, asistenți sociali, ș.a. ce integrează principiile egalității de gen în definirea fenomenului violenței asupra femeilor. Sesiunile de formare sunt interactive, plecând de la experiența învingătoarelor din rețeaua #ȘiEuReușesc. În companii, desfășurăm activități pentru integrarea principiilor egalității de gen la locul de muncă, recunoașterea formelor violenței, dar și a mecanismelor de raportare în rândul angajaților, atât în viața profesională cât și în viața publică.
Psihologii și terapeuții din echipă sunt atestații de către Colegiul Psihologilor din România, participă constant la programe de formare continuă în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice, toate pentru a asigura o intervenție adaptată nevoilor victimelor.
Cu o experiență în domeniul prevenirii și combaterii violenței de peste 15 ani, organizăm sesiuni de training pe tematica relațiilor sănătoase, cum ajuți o victimă a violenței să devină învingătoare, conștientizarea și înlăturarea stereotipurilor de gen la locul de muncă, etc. Formatoarele A.L.E.G. folosesc metode interactive din domeniul educației non-formale și sunt acreditate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
Colaborăm cu cei mai buni specialiști în domeniul juridic, instruiți să înțeleagă povestea de viață a victimei violenței, să o creadă și să o susțină, reprezentându-i drepturile în fața legii. La nivel național, colaborăm cu rețeaua pro-bono pentru drepturile omului gestionată de către Asociația ACTEDO.
Peste 350 de persoane fac parte din rețeaua de voluntari ai asociației A.L.E.G. și peste 100 fac parte din rețeaua #ȘiEuReușesc: tineri, elevi sau studenți, cadre didactice, psihologi sau consilieri școlari, traineri, avocați, ș.a. Toți voluntarii noștri au posibilitatea de a participa la programe de formare în domeniul egalității de gen în mod gratuit, pentru a putea implementa eficient activitățile și proiectele pe care le desfășoară sau coordonează.
Putem construi o lume în care fiecare are drepturi egale, acces la decizii și oportunități. Ne dorim toate acestea pentru că atât fetele și femeile, cât și băieții și bărbații, să poată să-și atingă întregul potențial. Căutăm să găsim noi moduri de a comunica, de a contribui și de a fi împreună, de a împărți puterea și resursele pentru a trăi echilibrat. Implicăm atât bărbații, cât și femeile, indiferent de vârstă, rasă sau statut social în activitățile noastre.
În același timp, încurajăm oamenii să trăiască fără abuz și violență. Oferim sprijinul necesar femeilor pentru a-și găsi puterea interioară de a învinge violența. Promovăm egalitatea de gen și prin asta înțelegem relații de putere echilibrate între femei și bărbați, în familie și în societate.
Ne ghidăm fiecare aspect al muncii noastre după cele mai înalte standarde etice. Punem accent pe transparență cu privire la ce le putem oferi și ceea ce nu le putem oferi beneficiarilor noștri.
Este foarte important pentru noi ca cele/cei care ne încredințează poveștile lor de viață să știe că acestea sunt în siguranță cu noi, și nu le vom dezvălui niciodată public fără acordul lor.
Participăm constant la sesiuni de formare și dezvoltare organizațională pentru a realiza practici și proiecte noi inovative, pentru a dezvolta cele mai potrivite strategii pentru a ne atinge misiunea și viziunea organizației.
Credem că împreună suntem mai puternici și punem accent pe munca în echipă atât în organizație, cât și în afara ei. Suntem parte din rețele de suport la nivel național și internațional pentru a reduce fenomenul violenței.
Acțiunile noastre urmăresc principiul compasiunii și spiritul incluziunii, abordând fiecare caz sau individ cu respect și fără să emitem judecăți de valoare.
Respect pentru nevoile diverse ale oamenilor, deschidere față de orice persoană care vrea să facă trecerea de la victimă la învingătoare. Rolul nostru nu este de a stabili adevărul, nici de a judeca. Credem povestea victimei, așa cum este transmisă de ea. Îi respectăm limitele personale și o îndrumăm către cele mai bune servicii.