Blog

Sunt alături de tine. Te ascult – platforma MentAid

on 10 iunie 2020

Cu toții trecem prin perioade dificile din punct de vedere emoțional în viața noastră și de multe ori nu știm cum să ne oferim primul ajutor atunci când vine vorba de sănătatea emoțională și mintală. Astfel, lipsa acestor informații ne împiedică să găsim resurse și atunci când cineva apropiat și drag nouă suferă datorită unei răni emoționale. Putem învăța cum să oprim o hemoragie, cum să aplicăm un bandaj sau să curățăm o rană, dar ce facem când rănile nu se văd, însă afectează bunăstarea persoanei care le are?

Platforma MentAid a lansat campania ”Te ascult”, care are scopul de a te ajuta să ajuți pe cineva care trece printr-o stare emoțională dificilă (depresie, anxietate,etc.), prin intermediul unor recomandări particularizate. Vezi video de prezentare aici

Care sunt pașii?

1.Lasă un mesaj la adresa teascult@mentaid.ro, în care să povestești despre cum nu ai știut / nu te-ai descurcat să ajuți pe cineva.

2.Specialiștii MentAid revin cu o recomandare particularizată. Aceste recomandări sunt făcute în baza specializării de psiholog și a informațiilor din literatura de specialitate.

3.Cu permisiunea fiecărei persoane care cere ajutor, specialiștii realizează o filmare în care spun povestea și ce recomandări s-au oferit. S-ar putea ca unele persoane să se regăsească în povestea ta. Astfel că, le-ar fi util să cunoască recomandările primite de la psihologi.

Este extrem de important ca în astfel de situații să cerem sprijin și recomandări în primul rând din partea unor specialiști, deoarece rănile psihologice sunt extrem de complexe, iar de cele mai multe ori riscăm să înrăutățim situația prin vorbele sau acțiunile noastre. Informează-te corect înainte de a acționa. Pentru a sprijinii și a oferi informații legate de sănătatea mintală, săptămânal, pe pagina de Facebook MentAid găsiți mesaje cu exemple verbale de a susține și a ajuta pe cineva.

Share this post:
Abrudean AlexandraSunt alături de tine. Te ascult – platforma MentAid

Participă la conversație