Blog

Angajați pentru respect. Practici pozitive la locul de muncă

on 25 noiembrie 2019

Astăzi începe campania globală 16 Zile de Activism pentru Combaterea Violenței de Gen. Având în vedere că vara aceasta Organizația Mondială a Muncii a adoptat Convenția cu privire la Eliminarea Violenței și Hărțuirii la Locul de Muncă, tema campaniei de anul acesta este stoparea violenței de gen la locul de muncă. Campania își propune să încurajeze cât mai multe state să ratifice noua convenție.

A.L.E.G. s-a alăturat acestei campanii internaționale și în anii precedenți organizând Seara Martorelor Tăcute ale Violenței Domestice. În 2019, pentru a marca și tematica campaniei curente, lansăm în mediul online posterul ”Angajați pentru respect” – un scurt ghid de practici pozitive la locul de muncă, pentru asigurarea unui mediu respectuos și lipsit de hărțuire și discriminare.

Acest ghid a fost lansat și înmânat în luna octombrie, la conferința Angajatori pentru respect – Politici anti-hărțuire la locul de muncă, ce a reunit angajatori sibieni atât din sectorul privat cât și cel public. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Judeţean Sibiu şi a reunit 19 angajatori – primării, spitale şi companii private, care au avut ocazia de a se familiariza cu noile prevederi legislative în domeniul prevenirii hărțuirii sexuale la locul de muncă. Tot atunci, A.L.E.G. a lansat și o expoziție mobilă despre drepturile femeilor pe care angajatorii sibieni o pot găzdui temporar, în mod gratuit, ca o acțiune de informare a angajaților despre modul în care a evoluat în România egalitatea între femei şi bărbaţi.

Ne dorim ca acest poster să ajungă în cât mai multe spații de lucru, fie ele din sectorul public sau privat, și să fie un instrument util pentru crearea unei culturi de muncă bazate pe respect.

Posterul poate fi descărcat în format PDF de aici.

Pentru a solicita găzduirea expoziției despre drepturile femeilor scrieți-ne la contact@aleg-romania.eu.

 

Abrudean AlexandraAngajați pentru respect. Practici pozitive la locul de muncă

Participă la conversație