Blog

Adolescente din România decid pentru Europa și Asia Centrală

on 20 iulie 2017

A.L.E.G. organizează la Sibiu selecția finală pentru Premiul Internațional „Cu și pentru fete”  – With And For Girls Award 2017

Câștigătoare a premiului „Cu și pentru fete” în anul 2016, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. a fost desemnată să organizeze anul acesta la Sibiu selecția finală a organizațiilor din Europa și Asia Centrală care vor primi premiul în acest an. Decernarea premiilor va avea loc în luna noiembrie la Londra și include o finanțare pentru continuarea activităților în sprijinul fetelor.

Decizia privind organizațiile câștigătoare din Europa și Asia Centrală va fi luată de un juriu format din 4 adolescente cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani recrutate din Sibiu, București și Bacău, la care se adaugă o voluntară A.L.E.G. cu experiență, studentă la Relații Internaționale la Universitatea Bradford din Marea Britanie. În perioada 23 – 24 iulie, A.L.E.G. găzduiește la Sibiu o sesiune de formare pentru adolescentele din juriu, iar in perioada 25-28 iulie juriul fetelor va intervieva cele 10 organizații preselectate de Colectivul With And For Girls Award, în vederea desemnării celor 4 câștigători finali care vor fi anunțați public în luna noiembrie la Londra. Criteriile de selecție pentru organizații sunt: să aibă acțiuni axate pe nevoile fetelor, să implice fetele în procesul de luare a deciziilor și să aibă programe cu impact „la firul ierbii”.
Ineditul acestei acțiuni constă în faptul că oferă unor adolescente din România șansa de a-și face auzite vocile în acordarea unui premiu internațional pentru organizații care desfășoară programe pentru tineri. Procesul de selecție în sine e gândit pentru a încuraja organizațiile și comunitățile locale să implice fetele în deciziile care le afectează viața și să pună accent pe dezvoltarea abilităților de leadership în rândul fetelor. Astfel, fetele au ultimul cuvânt de spus în desemnarea organizațiilor câștigătoare și învață că pot avea un rol important în societate. În plus, membrele juriului își vor completa cunoștințele în domeniul drepturilor omului și egalității de șanse.
Membrele juriului au fost recrutate de asociația A.L.E.G. din rândul elevilor care au parcurs sesiuni educative în cadrul programelor derulate de asociație. Detalii despre procesul de selecție aici
Premiile „Cu și pentru fete” sunt oferite anual de Colectivul With And For Girls Award, care s-a angajat să creeze o inițiativă de finanțare globală de identificare și susținere a organizațiilor locale puternice care lucrează cu și pentru adolescente. Colectivul este format din opt organizații internaționale care susțin drepturile fetelor: EMpower, Mama Cash, NoVo Foundation, Plan UK, The Global Fund for Children, Nike Foundation, Comic Relief și Stars Foundation.

admin-alegAdolescente din România decid pentru Europa și Asia Centrală

Postări similare

Aruncă o privire la aceste postări

Participă la conversație