Blog

Sustine serviciul inovator specializat pe combaterea violenței sexuale directionand 2%!

on 2 februarie 2016

Sustine un serviciu inovator specializat pe combaterea violenței sexuale!
Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia A.L.E.G.!
Nu te costa nimic, cu un simplu gest, decizi destinatia banilor tai!
Ce trebuie sa faci?
Descarca si completeaza Declaratia 200_2017 sau  Declaratia 230_2017 in functie de veniturile realizate in 2017.

*Declaratia 230 pentru cei angajati ce au venituri din salarii

**Declaratia 200 pentru cei angajati si au venituri si din alte surse decat salariul de baza sau sunt PFA
Trimite prin posta Declaratia pe adresa Administratiei Finantelor Publice de domiciliu sau depune-le personal pana in data de 23 mai 2016!
Multumim tuturor celor care au incredere in noi si ne sprijina prin directionarea a 2% din impozitul anual pe venit.
DE CE SA DIRECTIONEZI 2%?

În 2014 A.L.E.G. a lansat unul dintre puținele servicii specializate pentru victimele violenței sexuale din România, care include consiliere psihologică și juridică, iDSC032321nclusiv reprezentare în instanță gratuită. Pentru a facilita accesul victimelor la informații, A.L.E.G. a demarat și prima platforma de consiliere online, gratuită, pentru victimele violenței sexuale. Funcţionează ca un helpline, dar locul telefonului e luat de internet. Ajută acest serviciu să poată continua și în anii următori!

O problema frecventă. Prea multe femei din România s-au confruntat la un moment dat în viaţă cu o formă de violenţă sexuală, fie ca e vorba de cuvinte obscene sau atingeri nedorite pe stradă, în şcoală, la locul de muncă, sau mai grav, de forţarea la acte sexuale nedorite, uneori chiar de către o persoană cunoscută. Ne ferim să vorbim despre aceste lucruri, așa că ele rămân ascunse și continuă să se repete: ni se întâmplă nouă, dar și fiicelor noastre. 30% dintre femeile din România spun că au avut o experienţă de violenţă fizică sau sexuală, iar pentru 24% dintre ele violenţa s-a produs înainte de vârsta de 15 ani. Nu doar fetele pot fi victime, ci şi băieţii, în special cei din grupuri vulnerabile, cum ar fi tinerii din centrele de plasament. Astfel de evenimente sunt traumatice şi ne afectează funcţionarea pe toate planurile, de aceea este foarte important să putem vorbi cu un profesionist despre ce ni s-a întâmplat.

Serviciile oferite- Cele mai multe victime ale violenței sexuale nu vorbesc nimănui despre ceea ce li s-a intâmplat din cauza rușinii și a sentimentelor de auto-învinovățire. Mediul online e mai accesibil pentru un prim contact cu psihologii de la A.L.E.G. ce pot oferi în condiții de confidențialitate informatii si asistenta specializata astfel încât oricine apelează să clarifice daca se află sau nu într-o situație abuziva, să identifice formele de abuz, să afle care sunt drepturile sale și cum poate fi stopat abuzul. Pe lângă consilierea online, Centrul Pilot pentru Victimele Violenței Sexuale oferă și următoarele servicii: consiliere psihologică individuală, grupuri de suport, consiliere și reprezentare juridică, decontarea certificatelor medico-legale sau a asistenței medicale (ex. analize pentru depistarea eventualelor infecții contractate, tratamente de urgență etc.). Reprezentarea juridică a fost până acum unul dintre serviciile cel mai des solicitat și a ajutat fetele și femeile care au decis să raporteze o agresiune să fie acompaniate de un avocat încă de la faza de anchetă a poliției și până la reprezentarea în instanță. Rezultatele au fost  o mai serioasă tratare a cazurilor de către autorități, prinderea și condamnarea agresorilor.

Demararea acestui serviciu specializat a fost posibilă în cadrul proiectului “Corpul meu îmi aparţine” – Violenţa sexuală în rândul tinerilor: conștientizare şi centru de consiliere, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru mai multe informaţii despre proiect: https://aleg-romania.eu/wp-content/themes/Aleg/corpul.html

admin-alegSustine serviciul inovator specializat pe combaterea violenței sexuale directionand 2%!

Postări similare

Aruncă o privire la aceste postări

Participă la conversație