Blog

Conferinta internationala Passion for Action Sibiu

on 21 septembrie 2013


231x150-images-stories-passion_action-passion_action_01Echipa “Actionam Responsabil” a invitat A.L.E.G. pentru a participa la conferinta internationala dedicata responsabilitatii sociale, organizata de federatia Junior Chamber International Romania. Evenimentul s-a derulat sub conceptul Active citizenship, si a avut drept obiectiv dezvoltarea strategiei de implicare sociala activa a indivizilor in societate si gasirea solutiilor optime in rezolvarea problemelor comunitatii.224x150-images-stories-passion_action-passion_action_03

Participantii din peste 30 de tari din intreaga lume si actori sociali ai comunitatii locale, au fost antrenati intr-un dialog transparent pe tema cetateniei active si a modului in care putem raspunde provocarilor cu care societatea se confrunta. Conferinta a adus la aceeasi masa membri ai JCI, reprezentanti ai organizatiilor din Sibiu din cadrul CCI Sibiu, Ambient, Heritas si A.L.E.G.

Directoarea ALEG, Camelia Proca, si-a inceput discutiile cu un indemn “…egalitatea de sanse nu este doar un cost…ganditi-va la ea ca si la o investitie!”, a vorbit despre egalitatea de gen, starnind reactii din partea publicului si orientand prezentarea intr-o dezbatere constructiva intre membri JCIs si reprezentantii organizatiilor locale. S-au dezbatut lacunele programelor de RSC din Romania in domeniul egalitatii de gen- o cauza a acestui fenomen putand fi si lipsa de educatie in acest sens-, si legislatia existenta in domeniul egalitatii de gen cu referire la Strategia Europeana pentru Egalitatea de Gen 2010-2015, care subliniaza importanta eliminarii oricaror diferente de gen si rolul major pe care femeile il pot avea in diverse componente ale societatii.
224x150-images-stories-passion_action-passion_action_05

Si pentru a pune pasiunea in actiune, A.L.E.G. a facilitat accesul a peste 50 de participanti din cadrul conferintei, la curatenia generala a spatiilor din cadrul Centrului de Plasament Gulliver Sibiu- Centru din care au provenit beneficiarii Scolii de Vara “EU ALEG viitorul” organizate in vara trecuta.

Mai multe detalii: http://www.actionamresponsabil.ro/conferinta-internationala-de-responsabilitate-sociala-passion-for-action/

Share this post:
admin-alegConferinta internationala Passion for Action Sibiu

Participă la conversație