A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Violenta de gen te priveste! serial de benzi desenate

creat in: 02.11.2015 | autor: admin | categorie: Educatie, Multiplicatori, Stiri, youth


Benzile desenate reunite subtitlul “Violenta de gen te priveste!” au fost realizate in cadrul celei de a X-a editii a Festivalului Egalitatii de Gen “Sibiu, oras gender friendly” 2015, o campaCoperta fatanie de constientizare desfasutata anual de A.L.E.G. si adresata in special tinerilor.

Cele 4 benzi din serialul de fata abordeaza diferite forme ale violentei de gen care afecteaza preponderent fetele si femeile, asa cum arata Conventia Consiliului Europei pentru prevenirea violentei impotriva femeilor si violentei domestice. Formele asupra carora ne-am oprit sunt unele frecvente in randul tinerilor: hartuirea sexuala, hartuirea stradala, violenta din partea partenerului intim si violenta sexuala. Scopul serialului este de a face mai accesibila aceasta tematica si de a o aduce mai aproape de tineri si interesele lor, pentru a putea fi mai eficace in prevenirea violentei de gen. Aceasta nu poate avea loc fara schimbarea atitudinilor si comportamentelor.Coperta verso

Pe baza unor scenarii realizate de echipa A.L.E.G., desenele au fost realizate de un grup foarte diverse colaborarori ai organizatiei, unii voluntari si desenatori amatori, altii graficieni profesionisti deja cunoscuti in Romania. Le multumim pentru deschiderea fata de tematica propusa de A.L.E.G.: Francois Montier, Lucian-Ovidiu Harsan, Emanuel Miron, Octav Ungureanu.

Va invitam sa rasfoiti Brosura Violenta de gen te priveste!  

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.