A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Print pagePDF pageEmail page

Centrul de resurse

Resurese utile pe tema violentei sexuale http://aleg-romania.eu/rupem-tacerea-despre-violenta-sexuala/

„Citirea semnelor” specifice violentei sexuale- Pachet de informare si de constientizare adresat specialistilor ce vin in contact cu tinerii.

Descarca

I. Specificul violentei sexuale

II Drepturile victimei si abordarea proactiva

III. Suport si prevenirea revictimizarii

Ghidul de buzunar adresat tinerilor ce urmareste sa ofere:

– suport in identificarea formelor de violenta sexuala si a comportamentelor de risc crescut

– intelegerea responsabilitatii pentru abuz

– modalitati de reducere a riscului

– modalitati de interventie a celor din jur pentru descurajarea situațiilor abuzive

drepturile victimei

– informații legate de serviciile de suport

Descarca Brosura-Violenta sexuala. Recunoaste, Evita, Descurajeaza, Ajuta!

Materiale realizate de A.L.E.G. in cadrul  proiectului „Corpul meu imi apartine – violenta sexuala in randul tinerilor: constientizare si centru de consiliere” http://aleg-romania.eu/corpul/. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org. Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Materiale scoala de vara

Planuri de lectii

Corpul tau iti apartine

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunatatirea calitatii vietii in rândul femeilor dezavantajate din zonele rurale, prin marirea gradului de constientizare publica cu privire la violenta sexuala si a gradului de informare privind infectiile cu transmitere sexuala, contraceptia, ingrjirea in timpul sarcinii, nasterea si riscurile pentru sanatatea femeii.

Brosura Corpul tau iti apartine

Festival 2011

Poți fi bărbat și fără a domina și poți fi femeie fără a te lăsa dominată. Ne putem elibera de stereotipurile de gen dacă suntem conştienţi de ele. Acesta a fost principalul mesaj al Festivalului Egalitătii de Gen desfăsurat în perioada 21-23 octombrie 2011 la Sibiu. Peste 200 de tineri din Sibiu au participat la această campanile educativă care combate stereotipurile despre femei si bărbati ce alimenteaza diferite forme de discriminare si violent. Campania a folosit metodele educaţiei non-formale pentru a crea evenimente cât mai variate și atractive. In 2011 tinerii din organizaţie au preluat acest festival, de la concepţie la implementare.

PTSD