A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Poveştile Martorelor Tăcute 2013

creat in: 22.11.2013 | autor: admin | categorie: Stiri

Print pagePDF pageEmail page

Femeie 43 ani, Cumpăna jud. Constanța, martie 2013 

Acum doi ani ajunsesem în spital după ce concubinul meu m-a rănit rău cu cuțitul. Am stat atunci multe zile în spital, dar cu toate astea a durat 2 ani până când el a fost trimis în judecată. Un procuror a decis să fie judecat în libertate. O decizie fatală pentru mine. La 2 luni după ce s-a decis judecarea lui în stare de libertate pentru ce s-a întâmplat în 2011, am fost găsită cu capul și membrele tăiate. Concubinul meu mi-a scos toate organele. Apoi a chemat Poliția. Dacă a văzut că nu pățește nimic după ce m-a băgat în spital acum doi ani, se gândea că nici acum nu o să pățească nimic?

Femeie însărcinată, 31 ani, jud. Sibiu, octombrie 2013 

Sase copilași au rămas pe drumuri si unul nici nu a mai apucat să vina pe lume după ce soțul meu m-a bătut cu pumnii și picioarele. Am făcut un stop cardio-respirator și nu am mai putut fi salvată. Soțul meu sunase la ambulanță spunând că am căzut, dar medicii legiști și-au dat seama că nu putea fi aşa. Când l-a luat poliţia ştiţi ce a întrebat? „O sa fiu singur acolo în arest? Mi-e frică să nu mă bată…”

Eram în luna a șasea de sarcină. Atunci când eram gravidă soțul meu devenea și mai agresiv când ne certam, de parcă numai eu eram de vină pentru tot. Rudele noastre spun că desi mai aveam discutii, niciodata nu s-ar fi gândit ca se poate ajunge la o astfel de tragedie. Dar uite că s-a ajuns. Iar acum copiii mei nu mai au mamă. Vor fi crescuți de stat. Ce va ajunge de ei? Cel mic avea doar 2 ani…

Femeie de 65 ani, jud. Sibiu, febriuarie 2013 

Soțul meu mă bătea destul de des, iar felul lui de-a fi nu s-a schimbat deși amândoi am îmbătrânit. m-a bătut cu o bâtă. Azi vecinii m-au găsit moartă în locuință. Soțul meu a chemat medicul de familie dar medicul a refuzat să elibereze certificatul de deces pentru că moartea mea i–a părut suspectă. După mai multe verificări, cazul meu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și soțul meu este acum cercetat. Prea târziu pentru mine. Oare viața mea nu putea fi cruțată dacă unui medic i s-ar fi părut suspecte urmele de lovituri pe care le aveam adesea cât timp eram încă în viață?