A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Festivalul Egalității de Gen – Ziua Mondială a Păcii

creat in: 05.09.2017 | autor: admin | categorie: Stiri


Alege-ți cuvintele și Lanțul Uman

Ne alăturăm în data de 21 septembrie 2017 la acțiunile organizate la nivel internațional cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii. Te invităm la următoarele acțiuni:

14:00 – 17:00 ALEGe-ți cuvintele: „Lasă-mă-n PACE!”

Ce expresii care includ cuvântul PACE folosești fără să te gândești cât de prețioasă e pacea? În comunism, pacea era un slogan golit de sens. Ce înseamnă azi pacea pentru tine? Vezi o legătură între violența dintre indivizi și conflictele armate? Cum facem pace – acasă și în lume? Cu ajutorul voluntarilor – litere, vei putea să construiești propriul tău răspuns. Te vom pune pe gânduri și printr-o expoziție despre impactul nevăzut al conflictelor armate.

15:30 Lanț uman: Ziua Mondială a PăciiEvent cover photo peace day

Cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii ne vom alătura campaniei europene Women Against Violence Europe – WAVE „Step Up” cu sloganul „Până când va fi pace pentru fiecare femeie”.

Te invităm să fii solidar/ă cu femeile victime ale violenței formând un lanţ uman sub semnul păcii. Vrem să arătăm că violența asupra oricărui membru al comunității ajunge să se răsfrângă asupra tuturor. La fel, gestul oricui în favoarea păcii are impact asupra celorlalți.

Ne gândim atât de violența care afectează femeile pe timp de pace, cât și la formele atroce pe care violența o îmbracă pe timp de război, cu impact devastator asupra femeilor şi copiilor din zonele afectate de conflict.

Femeile și copii plătesc în mod nedrept pentru conflicte în care sunt implicaţi fără voia lor: lipsa unui adăpost, lipsa hranei sau sursele de apă contaminate, mediul toxic, lipsa accesului la educaţie şi sănătate, acte de violenţă,migrația. Detalii despre campania europeană puteți găsi aici.

Ambele evenimente o să aibă loc pe strada Nicolae Bălcescu, lângă farmacia 24.

A.L.E.G. organizează Festivalul Egalității de Gen din 2004 și oferă sprijin victimelor violenței de gen.