A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Festivalul Egalității de Gen: Sibiu 21-23 septembrie

creat in: 05.09.2017 | autor: admin | categorie: Stiri


Festivalul Egalității de Gen revine în perioada 21-23 septembrie cu o ediție aniversară, ediția cu numărul XII!

Festivalul a fost în 2004 evenimentul de lansare al Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. și a rămas una dintre activitățile constante prin care A.L.E.G. promovează în comunitatea sibiană, în special în rândul tinerilor, valori europene precum: egalitatea între femei și Colaj FEGbărbați, respectul în relații, toleranța şi non-violența.

Suntem diferiți, dar egali” „Nu voi fi niciodată victima nimănui” au fost mesajele create de voluntarii-litere care au devenit un simbol al festivalului. Anul acesta, ținând cont că la nivel internațional suntem martori la o creștere a violenței și a urii, festivalul marchează Ziua Mondială a Păcii, alături de Rețeaua Women Against Violence Europe – WAVE și va aborda în mod special tematica păcii – acasă și în lume – „până când va fi pace pentru fiecare femeie”.

Festivalul Egalității de Gen este o campanie care îi încurajează pe tineri să gândească „afară din cutie”, cutia – televizor sau cutia – smart-phone, să recunoască stereotipurile care conduc la violență și discriminare de gen. Facem asta prin teatru social unde spectatorii propun soluții, prin proiecții de filme pe care le dezbatem, prin acțiuni stradale.

flyer-verso

Programul din acest an include pe 21 septembrie Lanțul Uman de Ziua Păcii, pe 22 septembrie prima proiecție în România a celui mai cunoscut film din fostul spațiu iugoslav care abordează tematica abuzului sexual – „Ți-am spus că am fost abuzată?”, la care va fi prezentă fondatoarea Centrului pentru Trauma Incestului din Belgrad, Dušica Popadić, iar pe 23 septembrie caravana și concursul In a Relationship – În relație, în colaborare cu AVON.

Programul detaliat poate fi accesat evenimentul de pe Facebook aici.

Detalii despre A.L.E.G. pe www.aleg-romania.eu

Festivalul Egalității de Gen, Ediția XII-a este un proiect finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.