A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Festivalul Egalității de Gen – Girl Power

creat in: 05.09.2017 | autor: admin | categorie: Stiri


Girl Power este primul documentar de graffiti și artă stradală feminină care prezintă artiste de graffiti din cincisprezece orașe – Praga, Moscova, Cape Town, Sydney, Biel, Madrid, Berlin, Toulouse, Barcelona și din New York.

Comunitatea artiștilor de graffiti este dominată de personaje masculine care deseori consideră că această formă de artă nu este pentru fete. Girl Power spune poveștile fetelor și femeilor care au reușit să își spună punctul de vedere în această lume masculină a graffiti-ului.Event cover photo Girl Power

Girl Power nu este doar o privire asupra micro-cosmosului graffiti-ului, ci spune și povestea mișcătoare a lui Sany, care a decis în 2009 să prindă pe film contribuția artistelor de graffiti la crearea acestei mișcări, din dorința de a da fetelor și femeilor o modalitate de a se exprima.

Sany a lucrat la acest documentar 7 ani de zile, timp în care îi urmărim viața cum se împletește cu graffiti-ul, motivația și valorile personale care se schimbă pe măsură ce trec anii. Îi vom cunoaște familia, care nu știu absolut deloc de ”a doua viață” a ei.

Sany a făcut multe sacrificii pentru acest documentar, dar chiar și când este la limita puterilor, refuză să renunțe la visul ei: să facă primul film care prezintă femeile în lumea graffiti-ului.

Proiecția este posibilă prin colaborarea cu One World Romania și va avea loc la Colegiul Național „Octavian Goga” în data de 22 septembrie, vineri de la 13:00 până la 14:30.

A.L.E.G. organizează Festivalul Egalității de Gen din 2004 și oferă sprijin victimelor violenței de gen.