A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Despre A.L.E.G.

creat in: 03.02.2016 | autor: admin | categorie: istorie

Print pagePDF pageEmail page

A.L.E.G. este o organizație nonguvernamentală activă din 2004 în domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen. La nivel internațional A.L.E.G. este membră a rețelei WAVE (Women Against Violence Europe) organizației AWID, și a rețelei ASTRA (Reţea regională pentru sănătatea sexuală, reproductivă şi drepturile femeilor în Europa Centrală și de Est). La nivel național, A.L.E.G. este implicată şi în activităţi de lobby şi advocacy pentru îmbunătățirea  legislației și a politicilor publice în domeniul prevenirii și combaterii violenţei în familie și a violenței de gen, în domeniul introducerii educației  sexuale în școli și în domeniul egalității de gen. În 2012 a participat la elaborarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, adoptată de guvern. În 2013, împreună cu alte 8 ONGuri a participat intr-un proiect național de monitorizare a implementării ordinului de protecţie și a situației serviciilor sociale pentru victimele violenţei în familie. În 2014 a inițiat rețeaua de ONGuri axate pe tematica violenței sexuale, „Rupem tăcerea despre violența sexuală” și în 2015 a pilotat unul dintre puținele servicii specializate pentru victimele violenței sexuale, care include consiliere psihologică și juridică specializate.

A.L.E.G. este acreditată ca furnizor de servicii sociale din 2005 (certificat de acreditare permanent nr. 001319/13.06.2014) pentru următoarele servicii:

  1. CENTRUL DE CONSILIERE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA VIOLENȚEI IN FAMILIE. Centrul integrează procedurile de lucru elaborate în cadrul proiectului „Corpul meu îmi aparţine” – violenţa sexuală în rândul tinerilor: conștientizare şi centru de consiliere și asigură și servicii specializate pe violența sexuală. Pentru a facilita accesul victimelor la informare, A.L.E.G. a demarat și o platformă de consiliere online unde victimele pot discuta în timp real cu un psiholog: http://aleg-romania.eu/consiliere/. Din 2016 oferă serviciul Licențiat: CENTRUL DE CONSILIERE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA VIOLENȚEI IN FAMILIE (licenţă de funcţionare 0000315/27.06.2016, valabilă 5 ani).
  1. CENTRU DE INFORMARE SI SENSIBILIZARE A POPULAȚIEI. Desfășoară sesiuni educative în școli pentru prevenirea violenței de gen (ex. Caravana Corpul meu îmi aparține derulată în 4 județe ce a implicat peste 900 de elevi), întâlniri și sesiuni de formare pentru specialiști cu atribuții în intervenție, campanii de conștientizare publică privind violența domestică și violența sexuală (ex. evenimentele anuale Martorele tacute vorbesc).