A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

CONCURS: Liceenii au talent si au ceva de spus despre respect ca opus al violentei!

creat in: 17.04.2014 | autor: admin | categorie: Stiri, youth


Tema concursului: RESPECT, NU DOAR LIKE-URI!

In Romania, 1 fata din 4 este afectata de o forma de violenta (fizica, verbala, psihologica, sexuala) inainte de varsta de 18 ani, fie in familie, in grupul de prieteni sau fie pe internet. Pentru tineri, internetul a devenit o adoua lume, pe Facebook Pozarelatiile inter-umane ajung să fie reduse la contorizarea numarului de LIKE-uri. Internetul si noile medii de comunicare pot fi insa utilizate si ca instrumente pentru schimbari pozitive in societate. Voi, atat fete, cat si baieti, ii puteti schimba pe cei din jurul vostru!

Creati un spot video, o sceneta, un cantec sau un colaj pe tema combaterii violentei de gen si noi iti vom oferi ocazia de a-ti promova mesajul in fata publicului, in cadrul Galei LOGIN pentru tineri, dar si pe internet.

Descarca Anunt concurs Login

REGULAMNTUL CONCURSULUI

Pentru a putea participa in concurs trebuie sa fiti inscrisi la un liceu din Sibiu si sa aveti varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Va puteti inscrie la sectiunea INDIVIDUAL sau la sectiunea GRUPURI. Pentru sectiunea GRUPURI trebuie sa fiti echipe de maxim 3 liceeni, implicati atat in pregatirea, cat si in prezentarea numarului sau productiei voastre creative. Productiile voastre trebuie sa se incadreze intr-una din categoriile:

VIDEOCLIP/SPOT/FOTO-VOICE (max.5 min). La cerere, organizatorii va pot pune la dispozitie cameraman si aparatura necesara pentru filmare timp de 3 ore, inclusiv suport pentru editarea materialului final. Dar voi veti fi regizorii si actorii!

TEATRUSCURT/SCENETĂ (max.15 min.) La cerere, organizatorii va pot oferi 3 ore cu un indrumator profesionist de teatru. Darvoi veti fi regizorii si actorii!

GRAFICĂ/DESEN/COLAJ. Organizatorii iti pot oferi materialele necesare (panza, carton, culori etc.).

CE TREBUIE SA FACETI:

1.Informati-va despre proiectul LOG IN si tematica violentei de gen pe www.aleg-romania.eu precum si pe Facebook.

2.Inscrieti-va in concurs pana in data de 11 mai, completand formularul de concurs si informatine ce tip de suport solicitati.

3. Pregatiti-va productiile creative.

4.Prezentati-va la preselectia ce va avea loc pe data de 20 mai, ora 15.00, la sediul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

5.Daca ati fost selectati de juriu, pregatiti-va de GALA LOGIN, ce va avea locpe data de 30 mai, la Teatrul GONG Sibiu.

Fiecare participant are dreptul la 10 invitaţi ce vor avea acces gratuit in cadrul Galei.

Juriulva fi format din membri A.L.E.G., Asociatia Proiect 1200 si reprezentanti ai ISJ Sibiu.

CRITERII DE SELECTIE: capacitatea de intelegere a tematicii proiectului, capacitatea de transmitere a unui mesaj pozitiv privind prevenirea violentei de gen, originalitatea productiei creative, gradul de impact. Maxim 5 productii creative vor participa in cadrul Galei Finale. Premiul cel mare va depinde de votul publicului de la GALĂ!

CE AI DE CASTIGAT?

Premii: tablete, stickuri de memorie personalizate, invitatii la Festivalul International de Teatru Sibiu 2014, promovarepe site-ul www.aleg-ro- mania.eu si pe site-ul coordonatoru lui de proiect -Primaria Modena din Italia. Premii de participare: produse promotionale LOGIN.

GALA FINALA

Va avea loc pe 30 mai la Teatrul GONG si va include invitati de marca din Sibiu, atat din lumea artistica, cat si din sistemul de invatamant si societate civila. Nu vor lipsi suprizele!

Parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, Asociatia Proiect 1200, Universitatea “L. Blaga” Sibiu

Sponsori: AVON-Campania Respectului

Proiect implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Directia Generala de Jusitie, Programul DAPHNE- (grant JUST/2011/DAP/AG/3033)