A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Apel înscrieri GENDER ED: Combaterea stereotipurilor de gen în educație și consiliere vocațională

creat in: 24.04.2018 | autor: admin | categorie: Educatie, Stiri


În perioada mai – iunie 2018Asociația pentru Liberateși Egalitate de Gen – A.L.E.G. va desfășura la Sibiu sesiuni de formare pentru consilierii școlari și cadrele didactice implicate în consilierea vocațională a elevilor cu vârste între 13 și 16 ani.

invitatie GenderEd

Proiectul porneşte de la problema că fetele şi femeile predomină în domenii şi meserii slab plătite (asistente medicale, educatoare, profesoare), în timp ce meseriile tehnice şi domeniile de viitor (IT, marketing, construcţii etc.) continuă să fie considerate „pentru bărbaţi”. Acest lucru contribuie la diferenţe serioase de venituri între femei şi bărbaţi şi generează vulnerabilitatea femeilor la fenomene precum violenţa domestică, întrucât fără independență financiară femeile ajung ușor captive în relații abuzive.

Conform Indicelui egalității de gen în Uniunea Europeană, România a parcurs abia o treime din drumul către egalitatea între femei şi bărbaţi, înregistrând cel mai mic scor din UE: 33.7 puncte, față de media europeană de 66,2%. Cele mai mari inegalități între femei și bărbați se înregistrează în România la capitolele Resurse financiare și Timp.

Proiectul va ajuta cadrele didactice să implementeze ateliere cu elevii care promovează egalitatea de gen în consilierea vocațională şi își propune să schimbe comportamentele şi practicile din școli care împiedică egalitatea.

Sesiunile de formare vor avea o durată de 18 ore de curs, iar A.L.E.G. va asigura cazarea și masa pe durata formării precum și decontarea transportului, pentru persoanele din afara localității, în limita locurilor disponibile. Participanții vor fi familiarizați cu conținutul pachetului educativ, vor participa la o simulare de predare a unui modul și își vor exersa abilitățile necesare implementării pachetului educativ care presupune 11 ore de predare la clasă.

Persoanele interesate de participare sunt rugate să completeze până pe 4 mai formularul de înscriere disponibil aici , urmând ca noi să revenim cu informații legate de perioadele și locația exactă a sesiunilor de formare pentru persoanele selectate.

Detalii despre proiectul în cadrul căruia se realizează formarea se pot accesa la următorul link: http://aleg-romania.eu/gender-ed-combaterea-stereotipurilor-de-gen-in-educatie-si-consiliere-vocationala/

Invitația interactivă se poate accesa aici: Apel Gender Ed

eu_1282

Proiect co – finaţat de Comisia Europeană