A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Print pagePDF pageEmail page

Despre noi

 A.L.E.G. este o organizație nonguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen. Principala activitate se desfășoară pe plan local, în judetul Sibiu, la nivel internațional A.L.E.G. este punct focal și membră în comitetul de coordonare a rețelei WAVE, membră AWID, din 2012 face parte din comitetul de conducere a rețelei ASTRA (reţea regională pentru sănătatea sexuală, reproductivă şi drepturile femeii în Europa Centrală și de Est). A.L.E.G. este implicată şi în activităţi de lobby şi advocacy pentru îmbunătăţiri legislative la nivel naţional în domeniul combaterii violenţei familiale, la nivel național, în 2012 a făcut parte din grupul de elaborare al Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, adoptată de guvern în noiembrie 2012. În 2013, împreună cu alte 8 ONGuri a participat într-un proiect la monitorizarea implementării ordinului de protecţie și a situației serviciilor sociale pentru victimele violenţei în familie la nivel național. În 2014 a inițiat prima rețea de ONGuri axate pe tematica violenței sexuale, „Rupem tăcerea despre violența sexuală”. La nivel local face parte din Comitetul consultativ privind Şansele Egale şi Sibiu Social- Reţeaua Furnizorilor de Servicii Sociale.

A.L.E.G. este acreditată din 2005 ca furnizor de servicii sociale și oferă următoarele servicii:

Consiliere și terapie pentru victimele violenței bazate pe diferența de gen – suport psihologic gratuit în situații de criză, programe individualizate de terapie pentru prelucrarea traumei. Pentru managementul de caz,  A.L.E.G. are parteneriate cu următoarele servicii de la care primește sau spre care îndreaptă cazuri: adăposturile din Sibiu şi Mediaş,  D.G.A.S.P.C. Sibiu, Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul Sibiu,  Institutul  de Medicină Legală, Inspectoratul  de  Poliţie  al Judeţului Sibiu, Inspectoratul Școlar Judetan Sibiu etc.

– Activităti educative și de conștientizare privind violența împotriva femeilor și egalitatea de gen. Activități cu scopul prevenirii violenței de gen (violență familială, abuz sexual, trafic de persoane, hărțuire etc.) adresate în special tinerilor: sesiuni educative în școli, tabere educative, campanii publice etc.

Obiective:

In domeniul egalitatii de gen

Principiu

Egalitate nu înseamna „la fel”, ci „diferit, dar de valoare egala”.

Obiectiv

Combaterea stereotipurilor de gen si comportamentelor discriminatorii prin activitati educative si campanii publice, adresate în special copiilor si tinerilor, atat fete cat si baieti.

 

In domeniul prevenirii si combaterii violentei

Principiu

Violenta împotriva femeii este manifestarea unor relatii inegale de putere între femei si barbati si include violenta domestica, agresiune sexuala, trafic de persoane, hartuire sexuala etc (Conventia Consiliului Europei pentru Prevenirea si Combaterea Violentei Domestice si Violentei Împotriva Femeii). Pentru prevenirea violentei credem ca e important sa lucram atat cu femeile, cat si cu barbatii.

Obiectiv

    • Sprijinirea victimelor violentei si a copiilor lor pentru depasirea situatiei prin psihoterapie, consiliere juridica si alte forme de asistenta.
    • Reducerea tolerantei la violenta in societate, prin campanii publice de constientizare si activitati educative
    • Imbunatatirea interventiei in cazurile de violenta prin activitati de training, networking si lobby

Viziune

Eu aleg cum îmi definesc rolul de femeie/barbat în familie si societate

Aleg sa-i las si celuilalt aceeasi libertate

Aleg sa nu tolerez si sa nu practic violenta

Aleg sa nu fiu o victima