A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Donator

Una din 4! Sprijina serviciul A.L.E.G. de consiliere- directioneaza 2%!


Redirectioneaza  2% din impozitul pe venit catre A.L.E.G. si sustine serviciul de consiliere pentru victimele violentei domestice!

Cont in LEI  RO 61 RNCB 0227 0360 5049 0001  sau  Cont in EUR RO 34 RNCB 0227 0360 5049 0002 deschise la Banca BCR Sibiu, CUI 16717410

Aceasta este o optiune pe care ti-o permite legea si nu te costa nimic in plus: din suma pe care o datorezi statului, Trezoreria va vira catre noi 2% daca bifezi aceasta optiune. O femeie din a1patru sufera la un moment dat in viata violenta fizica sau sexuala, asa ca cei 2% pe care alegi sa ii directionezi serviciului nostru pot salva chiar viata unei persoane apropiate tie (mama, fiica, sora, prietena). Noi oferim sustinerea necesara unei persoane pentru a iesi din situatia de violenta si pentru a rupe cercul vicios care  duce la repetarea violentei. Desi suntem un serviciu social acreditat nu beneficiem de fonduri de la stat. Doar in perioada 2015-2016 am sprijinit peste 163 de victime ale violentei domestice si sexuale, dintre care  67 doar din donatiile si fondurile directionate catre noi de persoane private. Sprijinul nostru s-a concretizat in plata certificatelor medico-legale, consiliere psihologica si juridica si reprezentare in instanta.

Ce trebuie sa faci:

Data limita prin care poti directiona 2% din impozitul tau anual catre o organizatie nonprofit este 15 mai  a fiecarui an pentru anul precedent. Daca nu alegi aceasta optiune, suma respectiva este colectata si administrata de catre stat.

In functie de sursa ta de venit, descarca si completeaza Formularul 230 sau Formularul 200, in comformitate cu:

a. Daca esti angajat si intregul tau venit este reprezentat de salarii, completeaza formularul 230, intitulat “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”. Daca nu stii ce suma corespunde celor 2% din venitul tau, poti lasa spatiul liber, autoritatile fiscale il vor calcula. Expediaza Formularul 230 pe adresa Autoritatii Fiscale de care apartii sau depune formularul in persoana inainte de 15 mai  a fiecarui an pentru anul precedent!

b. Daca esti anagajat si ai alte venituri pe langa salariul principal, sau daca esti liber-profesionist/PFA, completeaza formularul 200Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul precedent”. Expediaza Formularul 200 pe adresa Autoritatii Fiscale de care apartii sau depune formularul in persoana inainte de 15 mai  a fiecarui an pentru anul precedent!

Cateva motive care sa te motiveze sa directionezi 2%:

Una din patru femei in Romania este victima violentei fizice si sexuale la un moment in viata ei. Doar una din patru victime ale violentei domestice raporteaza cel mai sever incident politiei sau altor autoritati (conform unui studiu despre violenta impotriva femeilor FRA din 2014). 24% dintre femeile din România au fost supuse la o formă de violenţă de către partener, iar 14% la violenţă fizică sau sexuală de către o altă persoană decât partenerul.  Femeile au acces foarte redus la servicii specializate de asistenţă, iar datele statistice arată că doar 1% dintre agresori ajung să răspundă pentru faptele lor.

Copiii martori la violenta sunt marcati pe viata. Cele mai multe femei pur si simplu nu stiu unde sa se indrepte, sunt paralizate de frica si rusine, si se invinovatesc pentru situatia in care se afla. Violenta ne distruge si pe interior si ne face sa ne simtim lipsiti de orice putere. De aceea, e nevoie de sprijin de specialitate pentru a schimba lucrurile.

Peste 100 de femei ne cer ajutorul in fiecare an prin diferite mijloace, mesaje online si offline, dar si telefonic. Noi oferim clarificari despre formele, cauzele, si efectele violentei, oferim informatii detaliate despre optiunile existente si indrumare pas cu pas pentru accesarea drepturilor. Multe dintre victime au nevoie de ajutor pentru solicitarea ordinului de protectie sau depunerea unei plangeri penale si de sustinere pe parcursul procedurilor. Serviciul nostru acorda gratuit informare si consiliere, asistenta juridica si psihologica pentru a ajuta femeile sa faca cea mai buna alegere spre siguranta.

A.L.E.G.  furnizează servicii specializate de informare, consiliere psihologică, asistenţă juridică şi socială victimelor violentei domestice si copiilor acestora. Incepand cu 2014 a demarat si  serviciul specializat pentru victimele violentei sexuale din Romania.  Răspunzând solicitărilor victimelor, A.L.E.G. a înfiinţat şi o platformă de consiliere online pe pagina web a organizaţiei unde, sub protectia anonimatului, supravieţuitoarele violenţei pot înţelege mai bine drepturile pe care le au, precum şi cauzele şi efectele abuzurilor, depăşind sentimentele de ruşine şi vinovăţie.

Pornind de la intelegerea nevoilor supravietuitoarelor, A.L.E.G. este activa si in influentarea politicilor publice in domeniu, promovand infiintarea serviciilor integrate pentru victimele violentei sexuale si masuri de protectie mai eficace. În acelaşi timp, A.L.E.G. derulează proiecte educative pe tema relaţiilor sănătoase şi campania anuală Festivalul Egalităţii de Gen prin care combate cultura stereotipurilor de gen în România. Organizaţia a avut peste 1.400 de beneficiari tineri în ultimii doi ani.

Sprijiniti-ne sa continuam aceste servicii!

Seviciile A.L.E.G. sunt finantate in cea mai mare proportie prin proiecte europene, dar si prin fonduri private si donatii. Chiar daca suntem un serviciu social acreditat nu beneficiem inca de fonduri de la stat pentru furnizarea acestor servicii, nici din bugetul local si nici din alte surse.

Va multumim pentru sprijinul acordat!

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la tel. 040 753893531 sau: contact@aleg-romania.eu !

Sustine serviciul inovator specializat pe combaterea violenței sexuale directionand 2%!


Sustine un serviciu inovator specializat pe combaterea violenței sexuale!

Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia A.L.E.G.!
Nu te costa nimic, cu un simplu gest, decizi destinatia banilor tai!

Ce trebuie sa faci?
Descarca si completeaza Declaratia 200 sau Declaratia 230 in functie de veniturile realizate in 2015.

*Declaratia 230 pentru cei angajati ce au venituri din salarii

**Declaratia 200 pentru cei angajati si au venituri si din alte surse decat salariul de baza sau sunt PFA

Trimite prin posta Declaratia pe adresa Administratiei Finantelor Publice de domiciliu sau depune-le personal pana in data de 23 mai 2016!

Multumim tuturor celor care au incredere in noi si ne sprijina prin directionarea a 2% din impozitul anual pe venit.

DE CE SA DIRECTIONEZI 2%?

În 2014 A.L.E.G. a lansat unul dintre puținele servicii specializate pentru victimele violenței sexuale din România, care include consiliere psihologică și juridică, iDSC032321nclusiv reprezentare în instanță gratuită. Pentru a facilita accesul victimelor la informații, A.L.E.G. a demarat și prima platforma de consiliere online, gratuită, pentru victimele violenței sexuale. Funcţionează ca un helpline, dar locul telefonului e luat de internet. Ajută acest serviciu să poată continua și în anii următori!

O problema frecventă. Prea multe femei din România s-au confruntat la un moment dat în viaţă cu o formă de violenţă sexuală, fie ca e vorba de cuvinte obscene sau atingeri nedorite pe stradă, în şcoală, la locul de muncă, sau mai grav, de forţarea la acte sexuale nedorite, uneori chiar de către o persoană cunoscută. Ne ferim să vorbim despre aceste lucruri, așa că ele rămân ascunse și continuă să se repete: ni se întâmplă nouă, dar și fiicelor noastre. 30% dintre femeile din România spun că au avut o experienţă de violenţă fizică sau sexuală, iar pentru 24% dintre ele violenţa s-a produs înainte de vârsta de 15 ani. Nu doar fetele pot fi victime, ci şi băieţii, în special cei din grupuri vulnerabile, cum ar fi tinerii din centrele de plasament. Astfel de evenimente sunt traumatice şi ne afectează funcţionarea pe toate planurile, de aceea este foarte important să putem vorbi cu un profesionist despre ce ni s-a întâmplat.

Serviciile oferite- Cele mai multe victime ale violenței sexuale nu vorbesc nimănui despre ceea ce li s-a intâmplat din cauza rușinii și a sentimentelor de auto-învinovățire. Mediul online e mai accesibil pentru un prim contact cu psihologii de la A.L.E.G. ce pot oferi în condiții de confidențialitate informatii si asistenta specializata astfel încât oricine apelează să clarifice daca se află sau nu într-o situație abuziva, să identifice formele de abuz, să afle care sunt drepturile sale și cum poate fi stopat abuzul. Pe lângă consilierea online, Centrul Pilot pentru Victimele Violenței Sexuale oferă și următoarele servicii: consiliere psihologică individuală, grupuri de suport, consiliere și reprezentare juridică, decontarea certificatelor medico-legale sau a asistenței medicale (ex. analize pentru depistarea eventualelor infecții contractate, tratamente de urgență etc.). Reprezentarea juridică a fost până acum unul dintre serviciile cel mai des solicitat și a ajutat fetele și femeile care au decis să raporteze o agresiune să fie acompaniate de un avocat încă de la faza de anchetă a poliției și până la reprezentarea în instanță. Rezultatele au fost  o mai serioasă tratare a cazurilor de către autorități, prinderea și condamnarea agresorilor.

Demararea acestui serviciu specializat a fost posibilă în cadrul proiectului “Corpul meu îmi aparţine” – Violenţa sexuală în rândul tinerilor: conștientizare şi centru de consiliere, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru mai multe informaţii despre proiect: http://aleg-romania.eu/wp-content/themes/Aleg/corpul.html

Adopta un proiect, directioneaza 20% din impozitul pe profit!


Atunci cand redirectionati cei 20% din impozitul pe profit, alegeti sa investiti in prevenirea violeRedirectioneazantei!
(Cont Bancar: RO61RNCB 0227 0360 5049 0001 deschis la BCR Sibiu pe numele organizației)
1 din 3 femei din Romania se confrunta cu violenta fizica sau sexuala la un moment dat in viata, iar copiii martori la violenta sunt profund afectati si risca sa repete acelasi cerc vicios. Violenta de gen nu este o problema izolata: ne costa pe toti si ne priveste pe toti!
De aceea va invitam sa sustineti activitatea A.L.E.G. din Sibiu ce deruleaza Centrul de sprijin pentru victimele violentei in familie si victimele agresiunilor sexuale, dar si activitati de prevenire si constientizare publica, cum ar fi educatie pentru relatii sanatoase prin implicarea directa a tinerilor. Pentru o imagine mai clara a activitatii A.L.E.G., va invitam sa rasfoiti Rapoartele de activitate din ultimii ani.
Decizia dumneavostră de a redirectiona ne poate ajuta să sprijinim beneficiarii/beneficiarele Asociației, oferindu-le atât servicii specializate de informare și consiliere socialăjuridică și psihologică cât și sprijin material(decontarea certificatelor medico-legaleservicii medicalereprezentare in instanta etc.), dar și menținerea funcțională a platformei de consiliere online de care au beneficiat 168 de persoane din toată țara în 2015. A.L.E.G. a pilotat în 2014 unul dintre puținele servicii din țară specializate pentru victimele violenței sexuale, care include consiliere psihologică și juridică iar pentru a facilita accesul victimelor la informații, Asociația a demarat platforma de consiliere online unde victimele pot discuta în timp real cu un psiholog, platforma este găzduită pe siteul asociației: http://aleg-romania.eu/ consiliere/ . Serviciile noastre sunt gratuite si sunt accesate de victime, dar si de familile lor sau de prietenii care doresc sa afle cum sa le ajute, din Sibiu, din tara si din strainatate.
Pentru mai multe detalii despe activitățile desfățurate de Asociatia pentru Libertate și Egalitate de Gen- A.L.E.G. vă invităm să accesați site-ul nostru www.aleg-romania.eu sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/alegromania/?ref=tn_tnmn
Pentru femeile, victime ale violenței în familie și copii acestora  orice ajutor reprezintă un sprijin major!
Nu te costă absolut nimic. Banii care s-ar fi dus la bugetul de stat merg către cauza pe care o susțineți. Perfect legal. Trebuie semnat un Contract donatie înainte de sfarșitul anului.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit!
Agenții economici au posibilitatea de a redirecționa o parte din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale ce desfășoară activități sociale ce vin în spijinul comunității.
Baza legală care permite acest lucru este Cod Fiscal prin prevederile art. 21 alin. (4) litera p):
“Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile: p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul “cifra de afaceri” această limită se determină potrivit normelor;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.”
Va multumim!

Companie caut ONG…


Companiile pot:

-  directiona catre A.L.E.G. 20% din impozitul pe profit datorat statului- “In temeiul Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale ‘Titlului II – impozitul pe profit din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, oamenii de afaceri/firmele ar putea redirectiona 20% din impozitul pe profitul datorat, catre… “,
“Persoana juridica trebuie numaidecat sa aiba profit. Nu trebuie sa depaseasca valoarea sponsorizarii 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit. In contabilitate trebuie operat la sfarsitul anului in Declaratia impozitului pe profit.”

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat catre un ONG care sustine o cauza sociala, fara a le fi afectat in vreun fel bugetul. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit consta in semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezinta cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o sustina.

Daca nu semnati un contract de sponsorizare pana la 31 decembrie, banii sunt virati la bugetul de stat. Puteti descarca contractul de sponsorizare:

 

- sponsoriza cu bani sau cu produse proiectele A.L.E.G.

- finanta serviciile/activitatile  A.L.E.G.

- sprijini si incuraja angajatii sa directioneze in primele luni ale anului cei 2% din impozitul pe venitul anual: Declaratia 230

- solicita cursuri de formare/informare pentru angajati

Orice ajutor financiar, oricat de mic, venit din partea Dumneavoastra, va ajuta Aociatia sa devina din ce in ce mai puternica, sa indeplineasca obiectivele propuse si sa ajute in continuare femeile afectate de violenta domestica.

 

Va multumim pentru interesul acordat si va stam la dispozitie,

Camelia Proca, director