A.L.E.G. Helpline:

0753 893 531

Program: L-V: 09-18

In caz de urgenta

sunati la

POLITIE 112

 

CONSILIERE ONLINE

Donator

Donează pentru A.L.E.G.

Print pagePDF pageEmail page

poster ALEG

A.L.E.G. este acreditată ca furnizor de servicii sociale de peste 10 ani și oferă următoarele servicii:

  1. CENTRUL DE CONSILIERE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA VIOLENȚEI IN FAMILIE. A.L.E.G. este acreditată ca furnizor de servicii sociale din 2005 (certificat de acreditare permanent nr. 001319/13.06.2014), iar din 2016 oferă Serviciul Licențiat: Centrul de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței in familie (licenţă de funcţionare 0000315/27.06.2016, valabilă 5 ani).
  1. CENTRUL DE INFORMARE ȘI SENSIBILIZARE A POPULAȚIEI. Desfășoară sesiuni educative în școli pentru prevenirea violenței de gen (de exemplu, Caravana Corpul meu îmi aparține derulată în 4 județe ce a implicat peste 1000 de elevi), întâlniri și sesiuni de formare pentru specialiști cu atribuții în intervenție, campanii de conștientizare publică privind violența domestică și violența sexuală (de exemplu, evenimentul anual Martorele tăcute vorbesc).

Mai multe detalii despre activitatea organizației noastre se găsesc aici: http://aleg-romania.eu/rapoarte-php/

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. 

Cont in lei  RO 61 RNCB 0227 0360 5049 0001

Cont in euro RO 34 RNCB 0227 0360 5049 0002

CUI 16717410

A.L.E.G. să spun NU violenței!

Print pagePDF pageEmail page

POZA 2LASUTAȘtiați că doar în 2017?
* au fost raportate un număr de 20.531 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei, conform statisticilor Inspectoratului General al Poliției Române
* au fost raportate 181 de violuri, 44 de agresiuni sexuale, 108 de acte sexuale cu minor și 84 de omoruri, cele mai multe victime fiind fete minore.
* 46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii (6 fete și 6 băieți) și-au pierdut viața în urma violențelor comise asupra lor de foști sau actuali parteneri sau alți membri ai familiei.

Ce facem noi ca aceste cifre să scadă?
A.L.E.G. furnizează servicii specializate de informare, consiliere psihologică, asistenţă juridică şi socială victimelor violentei domestice si copiilor acestora. Începând cu 2014 demarăm și un serviciu specializat pentru victimele violentei sexuale din Romania.

Răspunzând solicitărilor, A.L.E.G. a înfiinţat o platformă de consiliere online pe pagina web a organizației unde, sub protecția anonimatului, supraviețuitoarele violenței pot înțelege mai bine drepturile pe care le au, precum și cauzele și efectele abuzurilor, depăşind sentimentele de rușine și de vinovăție.

Pornind de la înțelegerea nevoilor supraviețuitoarelor, A.L.E.G. este activă și în influențarea politicilor publice în domeniu, promovând înființarea serviciilor integrate pentru victimele violenței sexuale și a unor măsuri de protecție mai eficace.

În același timp, derulăm proiecte educative pe tema relațiilor sănătoase. Anual, organizăm Festivalul Egalității de Gen, prin care combatem cultura stereotipurilor de gen în România, cu un număr de peste 3000 de beneficiari tineri în ultimii trei ani.

Din decembrie 2017 coordonăm unicul grup de sprijin din Sibiu al supraviețuitoarelor violenței domestice.

Ce poți tu să faci pentru a susține activitatea noastră?
În funcție de sursa ta de venit, descarcă și completează declarația 230 sau 200 (utilizând documentul atașat aici, datele A.L.E.G. sunt completate deja de noi) dacă:
* ești angajat și întregul tău venit este reprezentat de salarii, completează Declaratia 230_2017 , intitulată „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si pensii”.
* ești angajat și ai alte venituri pe lângă salariul principal, sau dacă ești liber-profesionist/PFA, completează formularul Declaratia 200_2017 „Declaratie privind veniturile realizate din România”

Ce faci cu formularul 200 sau 230 după ce l-ai completat?

*Îl aduci la A.L.E.G sau îl dai unui voluntar iar noi îl vom depune la ANAF în numele tău
* Îl depui personal la sediul ANAF de care aparții. Adresele Administratiilor Financiare le găsești aici.
* Îl trimiți prin postă cu confirmare de primire către Administrația Financiară de care aparții.
* Îl depui online folosind serviciul ANAF “Spaţiul privat virtual“

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat femeilor de a trece de la victimă la învingătoare!

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la tel. 0 753 893 531 sau: contact@aleg-romania.eu

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen

Cont in lei  RO 61 RNCB 0227 0360 5049 0001 

Cont in euro RO 34 RNCB 0227 0360 5049 0002

CUI 16717410

Sustine serviciul inovator specializat pe combaterea violenței sexuale directionand 2%!

Print pagePDF pageEmail page

Sustine un serviciu inovator specializat pe combaterea violenței sexuale!

Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia A.L.E.G.!
Nu te costa nimic, cu un simplu gest, decizi destinatia banilor tai!

Ce trebuie sa faci?
Descarca si completeaza Declaratia 200_2017 sau  Declaratia 230_2017 in functie de veniturile realizate in 2017.

*Declaratia 230 pentru cei angajati ce au venituri din salarii

**Declaratia 200 pentru cei angajati si au venituri si din alte surse decat salariul de baza sau sunt PFA

Trimite prin posta Declaratia pe adresa Administratiei Finantelor Publice de domiciliu sau depune-le personal pana in data de 23 mai 2016!

Multumim tuturor celor care au incredere in noi si ne sprijina prin directionarea a 2% din impozitul anual pe venit.

DE CE SA DIRECTIONEZI 2%?

În 2014 A.L.E.G. a lansat unul dintre puținele servicii specializate pentru victimele violenței sexuale din România, care include consiliere psihologică și juridică, iDSC032321nclusiv reprezentare în instanță gratuită. Pentru a facilita accesul victimelor la informații, A.L.E.G. a demarat și prima platforma de consiliere online, gratuită, pentru victimele violenței sexuale. Funcţionează ca un helpline, dar locul telefonului e luat de internet. Ajută acest serviciu să poată continua și în anii următori!

O problema frecventă. Prea multe femei din România s-au confruntat la un moment dat în viaţă cu o formă de violenţă sexuală, fie ca e vorba de cuvinte obscene sau atingeri nedorite pe stradă, în şcoală, la locul de muncă, sau mai grav, de forţarea la acte sexuale nedorite, uneori chiar de către o persoană cunoscută. Ne ferim să vorbim despre aceste lucruri, așa că ele rămân ascunse și continuă să se repete: ni se întâmplă nouă, dar și fiicelor noastre. 30% dintre femeile din România spun că au avut o experienţă de violenţă fizică sau sexuală, iar pentru 24% dintre ele violenţa s-a produs înainte de vârsta de 15 ani. Nu doar fetele pot fi victime, ci şi băieţii, în special cei din grupuri vulnerabile, cum ar fi tinerii din centrele de plasament. Astfel de evenimente sunt traumatice şi ne afectează funcţionarea pe toate planurile, de aceea este foarte important să putem vorbi cu un profesionist despre ce ni s-a întâmplat.

Serviciile oferite- Cele mai multe victime ale violenței sexuale nu vorbesc nimănui despre ceea ce li s-a intâmplat din cauza rușinii și a sentimentelor de auto-învinovățire. Mediul online e mai accesibil pentru un prim contact cu psihologii de la A.L.E.G. ce pot oferi în condiții de confidențialitate informatii si asistenta specializata astfel încât oricine apelează să clarifice daca se află sau nu într-o situație abuziva, să identifice formele de abuz, să afle care sunt drepturile sale și cum poate fi stopat abuzul. Pe lângă consilierea online, Centrul Pilot pentru Victimele Violenței Sexuale oferă și următoarele servicii: consiliere psihologică individuală, grupuri de suport, consiliere și reprezentare juridică, decontarea certificatelor medico-legale sau a asistenței medicale (ex. analize pentru depistarea eventualelor infecții contractate, tratamente de urgență etc.). Reprezentarea juridică a fost până acum unul dintre serviciile cel mai des solicitat și a ajutat fetele și femeile care au decis să raporteze o agresiune să fie acompaniate de un avocat încă de la faza de anchetă a poliției și până la reprezentarea în instanță. Rezultatele au fost  o mai serioasă tratare a cazurilor de către autorități, prinderea și condamnarea agresorilor.

Demararea acestui serviciu specializat a fost posibilă în cadrul proiectului „Corpul meu îmi aparţine” – Violenţa sexuală în rândul tinerilor: conștientizare şi centru de consiliere, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru mai multe informaţii despre proiect: http://aleg-romania.eu/wp-content/themes/Aleg/corpul.html

Adopta un proiect, directioneaza 20% din impozitul pe profit!

Print pagePDF pageEmail page
Atunci cand redirectionati cei 20% din impozitul pe profit, alegeti sa investiti in prevenirea violeRedirectioneazantei!
(Cont Bancar: RO61RNCB 0227 0360 5049 0001 deschis la BCR Sibiu pe numele organizației)
1 din 3 femei din Romania se confrunta cu violenta fizica sau sexuala la un moment dat in viata, iar copiii martori la violenta sunt profund afectati si risca sa repete acelasi cerc vicios. Violenta de gen nu este o problema izolata: ne costa pe toti si ne priveste pe toti!
De aceea va invitam sa sustineti activitatea A.L.E.G. din Sibiu ce deruleaza Centrul de sprijin pentru victimele violentei in familie si victimele agresiunilor sexuale, dar si activitati de prevenire si constientizare publica, cum ar fi educatie pentru relatii sanatoase prin implicarea directa a tinerilor. Pentru o imagine mai clara a activitatii A.L.E.G., va invitam sa rasfoiti Rapoartele de activitate din ultimii ani.
Decizia dumneavostră de a redirectiona ne poate ajuta să sprijinim beneficiarii/beneficiarele Asociației, oferindu-le atât servicii specializate de informare și consiliere socialăjuridică și psihologică cât și sprijin material(decontarea certificatelor medico-legaleservicii medicalereprezentare in instanta etc.), dar și menținerea funcțională a platformei de consiliere online de care au beneficiat 168 de persoane din toată țara în 2015. A.L.E.G. a pilotat în 2014 unul dintre puținele servicii din țară specializate pentru victimele violenței sexuale, care include consiliere psihologică și juridică iar pentru a facilita accesul victimelor la informații, Asociația a demarat platforma de consiliere online unde victimele pot discuta în timp real cu un psiholog, platforma este găzduită pe siteul asociației: http://aleg-romania.eu/ consiliere/ . Serviciile noastre sunt gratuite si sunt accesate de victime, dar si de familile lor sau de prietenii care doresc sa afle cum sa le ajute, din Sibiu, din tara si din strainatate.
Pentru mai multe detalii despe activitățile desfățurate de Asociatia pentru Libertate și Egalitate de Gen- A.L.E.G. vă invităm să accesați site-ul nostru www.aleg-romania.eu sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/alegromania/?ref=tn_tnmn
Pentru femeile, victime ale violenței în familie și copii acestora  orice ajutor reprezintă un sprijin major!
Nu te costă absolut nimic. Banii care s-ar fi dus la bugetul de stat merg către cauza pe care o susțineți. Perfect legal. Trebuie semnat un Contract donatie înainte de sfarșitul anului.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit!
Agenții economici au posibilitatea de a redirecționa o parte din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale ce desfășoară activități sociale ce vin în spijinul comunității.
Baza legală care permite acest lucru este Cod Fiscal prin prevederile art. 21 alin. (4) litera p):
“Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile: p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul „cifra de afaceri” această limită se determină potrivit normelor;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.”
Va multumim!

Companie caut ONG…

Print pagePDF pageEmail page

Companiile pot:

–  directiona catre A.L.E.G. 20% din impozitul pe profit datorat statului- „In temeiul Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale ‘Titlului II – impozitul pe profit din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, oamenii de afaceri/firmele ar putea redirectiona 20% din impozitul pe profitul datorat, catre… „,
„Persoana juridica trebuie numaidecat sa aiba profit. Nu trebuie sa depaseasca valoarea sponsorizarii 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit. In contabilitate trebuie operat la sfarsitul anului in Declaratia impozitului pe profit.”

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat catre un ONG care sustine o cauza sociala, fara a le fi afectat in vreun fel bugetul. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit consta in semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezinta cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o sustina.

Daca nu semnati un contract de sponsorizare pana la 31 decembrie, banii sunt virati la bugetul de stat. Puteti descarca contractul de sponsorizare:

 

– sponsoriza cu bani sau cu produse proiectele A.L.E.G.

– finanta serviciile/activitatile  A.L.E.G.

– sprijini si incuraja angajatii sa directioneze in primele luni ale anului cei 2% din impozitul pe venitul anual: Declaratia 230

– solicita cursuri de formare/informare pentru angajati

Orice ajutor financiar, oricat de mic, venit din partea Dumneavoastra, va ajuta Aociatia sa devina din ce in ce mai puternica, sa indeplineasca obiectivele propuse si sa ajute in continuare femeile afectate de violenta domestica.

 

Va multumim pentru interesul acordat si va stam la dispozitie,

Camelia Proca, director